+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

30 vuotta taidemuseotoimintaa Kouvolassa

7.8.2017

Tämän vuoden elokuussa tuli kuluneeksi 30 vuotta Kouvolan taidemuseon perustamisesta. Taidemuseo avattiin yleisölle vuonna 1987, taide-elämän kultaisella vuosikymmenellä, jolloin moni kaupunki sai oman taidemuseonsa. Vuonna 2015 marraskuussa taidemuseo sai rinnalleen Kouvola-taloon kaupunginmuseon ja Poikilo-museoiden vuonna 2011 luotu brändi toteutui konkreettisessa muodossa: kaksi museota saman katon alla.

Poikilo-museot
Poikilo-museot jatkaa kouvolalaisten taiteen ja kulttuurin ystävien palvelemista pitkän perinteensä velvoittamana iloisin mielin. Taidemuseon juhlavuosi osuu samaan vuoteen kuin Suomen 100-vuotisjuhlavuosi. Niinpä taidemuseon 30-vuotisen taipaleen juhlavuoden kruununa onkin näyttely Sirpaleita suomalaisuudesta – Suomi 100 vuotta (14.9.2017–7.1.2018). Sisarnäyttely kaupunginmuseossa avautuu marraskuussa.

Itse juhlapäivää, keskiviikkoa 16.8. [pdf, 1 MB], juhlistaa vielä Kuutti Lavosen näyttely Hypnos ja Thanatos. Päivää vietetään avoimin ovin ja siihen sisältyy ohjelmaa musiikista taiteilijatapaamiseen. Tilaisuudessa julkistetaan myös poikilomainen kokoelmaluettelo, jossa kerrotaan taidemuseon kokoelman synnystä ja luonteesta, taidemuseon sydämensisällöstä.

Kouvolan taidemuseo aloitti toimintansa 1.8.1987 ja se vihittiin käyttöön 20.8., jolloin sen ensimmäinen näyttely, Kouvolan kaupungin kokoelmat ja Kymen läänin taidekokoelmat avattiin. Kouvolan kaupunginvaltuusto hyväksyi taidemuseolle johtosäännön 28.12.1987.

Tervetuloa Kouvolan taiteen ja kulttuurin äärelle Poikilo-museoihin!

Kouvolan taidemuseo Poikilo 30 vuotta, 16.8. klo 11–18. Vapaa pääsy. Varuskuntakatu 11, Kouvola-talo.

Lisätietoja:
Elina Bonelius
museonjohtaja
020 615 8332, elina.bonelius(at)kouvola.fi

Juhlapäivän ohjelma:

Klo 13.00 Tervehdyssanat
museonjohtaja Elina Bonelius

Musiikkia
Aleksi Saraskari, tuuba

Taidemuseo Poikilon uuden kokoelmakirjan julkistaminen
Kirjan synnystä kertoo erityisasiantuntija fil. tohtori Johanna Vuolasto

Klo 14.30 Kierros kulissien takana taidevarastoissa
(ennakkoilmoittautuminen, max. 10 osallistujaa, anna-kaarina.kippola@kouvola.fi)

Klo 15.30 Esa Kotilainen: Jäänalainen II, 2016

Klo 16.30 Taidegraafikko ja piirtäjä Kuutti Lavonen esittelee näyttelynsä Hypnos ja Thanatos

Sadalle ensimmäiselle jaetaan kahvikortti, jolla saa pullakahvit Sävel-Bistrossa.

Kuuntele myös Kutua Kouvola-talon puistossa! (Esa Kotilainen, Kutu, 2017)

Lasiastioita Pekka Jylhän tilateosta varten kerätään vielä. Tuo oma astiasi ja näe se syksyllä Sirpaleita suomalaisuudesta -näyttelyssä!

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme