+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Sarkolan koulu väistötiloihin pika-aikataululla

20.12.2018

Nykyiset tilat eivät enää täytä turvallisen oppimisympäristön vaatimuksia. Todennäköisin vaihtoehto väistötilaksi on Tornionmäen koulu.

Sarkolan koulu muuttaa väistötiloihin suunniteltua aiemmin. Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee tammikuun kokouksessaan väistötiloihin siirtymistä.

- Muutto on tarkoitus toteuttaa mahdollisimman nopealla aikataululla. Väistötiloissa opiskellaan kolme vuotta eli uuden koulun valmistumiseen asti, palvelupäällikkö Kim Strömmer sanoo.

Siirto väistötiloihin nousi ajankohtaiseksi sisäilman viimeaikaisen heikkenemisen takia.

- Oirekartoituksen ja teknisten kunnon perusteella Sarkolan alakoulun tilanne vaatii oppilaiden ja henkilöstön siirtämistä väistötiloihin jo suunniteltua aikaisemmin. Rakennuksen ongelmat ovat laajat ja moninaiset eikä niitä väliaikaisilla kunnostustoimenpiteillä ole pystytty vähentämään, vs. lasten ja nuorten palvelujen johtaja Veikko Niemi kertoo.

Myös työterveyslääkäri Maija Melto-Gurung toteaa työterveyshuollon yhteenvedossa ja suosituksessa:
- Terveydellisen merkityksen arviona näiden tietojen perusteella voidaan pitää työympäristöön liittyvää haittaa merkittävänä ja jatkotoimenpiteiden arviointia ja suunnittelun tarvetta kiireellisenä.”

Koulun väistötiloiksi todennäköisin vaihtoehto on entinen Tornionmäen koulu. Se on vaihtoehtoista paras sekä tilojen että kustannusten suhteen, ja pystyy myös parhaiten vastaamaan koulun tilatarpeeseen esimerkiksi teknisen työn- ja liikunnan opetuksen osalta.

Tornionmäen koulussa nyt tilapäisesti olevan kahden päiväkotiryhmän jatko selvitetään erikseen. Kuljetukset väistötiloihin kilpailutetaan. Niihin suunnitellaan myös turvalliset kyytiinnousupaikat nykyisen Sarkolan koulun yhteyteen.

Sarkolan koulussa opiskelee 265 oppilasta ja 35 henkilökunnan jäsentä. Opetuksen- ja kuljetuksen järjestämisen kannalta on tarkoituksenmukaista keskittää opetus yhteen paikkaan.

Henkilökuntaa informoitiin asiasta 17.12. infotilaisuudessa, jossa käytiin läpi henkilökunnalle 26.11.-3.12. tehtyä oirekyselyä. Paikalla olivat työterveyshuolto, tilapalvelut, työsuojelu, terveystarkastajat sekä perusopetuksen hallinto.

Sarkolan koulun väistötila-asia on torstaina 20.12. esillä kaupunginhallituksen kokouksessa. Lasten ja nuorten lautakunnan jäsenille on lähetetty asiasta tiedote.

Tammikuussa oppilaille tehdään THL:n sähköinen oirekysely. Siihen voivat osallistua 3.-6. -luokkalaiset oppitunnin aikana. Kyselyyn vastataan nimettömänä ja siihen osallistuminen on vapaaehtoista. Kerättyjä tietoja käsitellään luottamuksellisesti.

Lisätietoja:
Veikko Niemi
vs. lasten ja nuorten palvelujen johtaja
020 6157727
veikko.niemi(a)kouvola.fi

Kim Strömmer
Palvelupäällikkö
020 615 7173
kim.strommer(a)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme