+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Koulusuunnitelmien takarajaksi esitetään elokuuta

5.12.2018

Lasten ja nuorten lautakunta käsittelee seuraavassa kokouksessaan sitä, millä kokoonpanolla ja aikataululla perusopetuksen kehittämisen jatkovalmistelu tehdään.

Kaupunginvaltuusto päätti 12. marraskuuta, että Kouvolan koulut vähenevät nykyisestä 34 koulusta 20:een. Lasten ja nuorten lautakunta käsittelee keskiviikon 12. joulukuuta kokouksessaan sitä, millä kokoonpanolla ja aikataululla muutos valmistellaan. Vs. lasten ja nuorten palvelujen johtaja Veikko Niemi esittää lautakunnalle, että se nimeää laaja-alaisen virkamiestyöryhmän, joka laatii perusopetuksen kehittämisen toteuttamisohjelman elokuun loppuun mennessä.

– Tavoitteena on, että lautakunta ja kaupunginhallitus saavat toteuttamisohjelman käsiteltäväkseen niin, että siihen sisältyvät toimenpiteet voidaan ottaa huomioon vuoden 2020 talousarviota laadinnassa, Niemi kertoo.

Valkealan, Anjalan ja Sarkolan hankesuunnittelu käynnistyy helmikuussa

Perusopetusta kehitettäessä tavoitteina ovat muun muassa riittävän laajat lähikoulualueet, koulujen hyvä saavutettavuus ja turvalliset koulumatkat, nykyaikaiset oppimisympäristöt sekä se, että koulut mahdollisuuksien mukaan palvelevat aluettaan monitoimitiloina.

Perusopetuksen kehittäminen alkaa Valkealan, Anjalan ja Sarkolan koulujen rakentamisella.

– Kouluinvestointeihin tarkoitettua rahaa on lisätty vuoden 2019 talousarvioesitykseen ja vuosien 2019–2021 taloussuunnitelmaan niin, että kaikkien kolmen koulun hankesuunnitelmien päivittäminen päästään käynnistämään yhtä aikaa. Tämä on hieno asia, lasten ja nuorten lautakunnan puheenjohtaja Henna Hovi sanoo.
– Hankesuunnitelmien päivitys voidaan aloittaa käytännössä helmikuussa 2019, kun hankesuunnittelun asiantuntijatyöryhmät on saatu koottua, toimitilajohtaja Juha Jormanainen toteaa.

Suunnittelua myös perhekeskusalueittain

Jo päätetyt Valkealan, Anjalan ja Sarkolan kouluinvestoinnit eivät sisälly tulevaan perusopetuksen kehittämisen toteuttamisohjelmaan. Sen sijaan ohjelma linjaa muita kouluja koskevia toimenpiteitä kuluvan valtuustokauden eli vuoden 2021 loppuun asti, jolloin suunnitelmat tarkistetaan.

– Parhaaseen lopputulokseen pääsemme kaksitasoisella työskentelyllä, jossa ohjelmaa valmistelee kaupunkitasolla laaja-alainen, eri palveluja edustava työryhmä, ja tarkempaa suunnittelua tehdään perhekeskusalueittain, Niemi sanoo.

Lisätiedot:
Kouvolan kaupungin lasten ja nuorten lautakunnan puheenjohtaja Henna Hovi, puh. 040 966 8805, henna.hovi@kouvola.fi
Kouvolan kaupungin vs. lasten ja nuorten palvelujen johtaja Veikko Niemi, puh. 020 615 7727, veikko.niemi@kouvola.fi
Kouvolan kaupungin toimitilajohtaja Juha Jormanainen, puh. 020 615 9013, juha.jormanainen@kouvola.fi


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme