+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kouvolan tietoteospalkinto Rurik Wasastjernalle

6.2.2017

Kouvolan tietoteospalkinnon 2017 sai arkkitehti Rurik Wasastjernan kolmiosainen teos Kolme tehdasta – yksi kunta (2015).

Wasastjernan teos Kolme tehdasta ja yksi kunta esittelee Kuusankosken alueen rakennuksia, niiden historiaa ja kaavoitusta näyttävässä kolmiosaisessa teoksessaan. Teoksessa käsitellään niin asuinrakennuksia, julkisia rakennuksia kuin teollisuusrakennuksia. Teoksissa esitetyt kartat houkuttavat lukijaa jalkautumaan Kuusankosken alueelle ja etsimään sieltä kirjassa esiteltyjä kohteita ja myös löytämään uusia mielenkiintoisia rakennushistoriakohteita. Kolme tehdasta – yksi kunta on valittu myös vuoden 2016 museokirjaksi.

Rurik Wasastjerna
Rurik Wasastjerna on arkkitehti ja tietokirjailija, joka on tutkinut Kouvolan ja Kuusankosken kaavoitusta ja rakennusperintöä sekä ollut mukana Kotkan Sunilan tehdasyhdyskunnan suojelussa ja suunnittelussa. Hän on saanut Kaakkois-Suomen taidepalkinnon vuonna 2015.

Wasastjerna on julkaissut seuraavat Kouvolan aluetta koskevat teokset:

  • Muutakin kuin rautatieristeys. Kouvolan keskustaajaman kaavoitus- ja rakennusperintö, 2011 (valittu vuoden 2011 taidekirjaksi)
  • Puu-Kouvola 1890–1950, 2013 (toimittajana)

Kouvolan tietoteospalkinnon tarkoituksena on lisätä alueen tietokirjallisuuden tunnettavuutta ja arvostusta paikallisesti ja valtakunnallisesti. Palkinto on 3 000 euroa ja se myönnetään tunnustuksena yksittäiselle kirjoittajalle, tutkijalle tai ryhmälle, jonka kirja tai muu työ on tuonut esille yleisesti kiinnostavaa ja/tai uutta tietoa Kouvolasta tai Kymenlaaksosta. Palkinto jaetaan joka kolmas vuosi.

Palkintotyöryhmä: Mika Byman pj, sihteerinä Jaana Vuorio-Palmumaa jäseninä Minna Laakso, Selja Kunttu, Tuomas Kunttu, Jari Koskinen