+
-+ Tulosta
Pekka Nissinen, Poikilo

Tietoa museoista

Kouvolan taidemuseo Poikilo ja Kouvolan kaupunginmuseo Poikilo ovat saman katon alla, Varuskuntakatu 11, Kouvola-talo.

Museot ovat avoinna kuutena päivänä viikossa, ti-pe 11-18, la-su 12-17, ma suljettu.

Kaksikerroksinen Kouvolan taidemuseo rakennettiin vuonna 1987 osaksi Kouvolan kulttuurikeskusta, Kouvola-taloa. Erkki Valovirran suunnittelemaa Kouvola-taloa pidetään yhtenä Suomen kauneimmista postmodernistisista rakennuksista. Kouvola-talossa on kahvio ja museoon on esteetön pääsy.

Kouvolan taidemuseon kokoelma koostuu Kouvolan, Kuusankosken ja Anjalankosken kaupunkien, Elimäen, Jaalan ja Valkealan kuntien taidekokoelmista sekä Kaakkois-Suomen taidesäätiön kokoelmista. Kokoelmissa on teoksia tällä hetkellä noin 2400. Kokoelmien juuret ovat 1900-luvun alkupuolella, merkittävin osa kokoelmasta on 1960-luvun informalismia. Tuolloin alueella vaikuttivat voimakkaasti Esko Tirronen ja Ulla Rantanen sekä taiteilijoina että opettajina.

Museossa järjestetään pääosin nykytaiteen näyttelyitä.

Kouvolan kaupunginmuseon uudet tilat ovat avautuneet 15.11.2015.
Kaupunginmuseon portaikkoon on hankittu mediataideteos kansainvälisesti arvostetulta, Suomessa asuvalta taiteilijalta, Charles Sandisonilta. Valoteoksen nimi on Joki ja se koostuu paikallisista Kymijoen varren historiadokumenteista, kuvista ja sanoista, jotka virtaavat museovierasta vastaanottamaan. Teoksen hankinnasta järjestettiin kutsukilpailu vuonna 2014.

Aiemmin Kouvolan kaupunginmuseoon kuuluneet Elimäen kotiseutumuseo ja Suomen puotimuseo ovat kesästä 2016 lähtien yhdistysten omistuksessa.
Elimäen kotiseutumuseota ylläpitää Elimäen kotiseutumuseokannatusyhdistys ja Suomen puotimuseota Valkealan museoyhdistys.
Elimäen kotiseutumuseon kotisivut:

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme