+
-+ Tulosta

9.1.-4.2.2018

Tuokiokuvia, grafiikkaa

Ulla Tulonen, Kesäpäivä

Olen Ulla Tulonen, juuriltani vahvasti kymenlaaksolainen. Olen syntynyt Kotkassa ja sieltä kulkeutunut Kymijoen vartta pitkin Asikkalan ja Iitin kautta Kuusankoskelle, josta kirjoitin ylioppilaaksi 1960-luvun alkupuolella. Opinnot veivät minut Keski-Suomeen, jossa edelleen asun. Elämäntyöni tein Keuruun lukion englanninkielen opettajana.

Kiinnostus kuvataiteisiin on peräisin isältäni, Pekka Kukkoselta, joka toimi pitkään Kuusankosken Taideseurassa. Lapsena olin innokas piirtäjä ja maalaaja, mutta harrastus jäi uinumaan pariksi vuosikymmeneksi, kunnes 1980-luvun alussa aloitin kuvien tekemisen uudelleen. Liittyminen Koloryhmään, Mikko Niskasen Käpykolossa perustettuun pieneen ammattilaisten ja harrastajien taiteilijajoukkoon, teki minusta akvarellistin. Kuvataiteen opinnot aloitin Keuruun Kansalaisopistossa, minkä jälkeen olen osallistunut useille erilaisille kursseille sekä kotimaassa että ulkomailla. Kymenlaaksossa minulla on ollut näyttelyitä Kotkassa Galleria Nikolaissa sekä Kuusankoskitalossa tyttäreni kanssa vuonna 2001 ja Koloryhmän näyttelyitä Kuusankoskella ja Haapasaaressa.


Ulla Tulonen, Pyykkipäivä
Poikilo-galleriaan olen koonnut eri tekniikoilla tehtyä grafiikkaa. Esillä on metalligrafiikkaa, kuvansiirtoa sekä PVC-laatalla työstettyjä vedoksia. Töihin olen tallentanut pieniä hetkiä erilaisista elämäntilanteista, siitä nimi Tuokiokuvia. Kuvansiirto perustuu pääasiassa vanhoihin valokuviin, joista osa on oman sukuni albumeista, osa ostettuja ja ystäviltä saatuja mustavalkeita kuvia. Näitä olen yhdistellyt pieniksi tarinoiksi, joista katsoja voi rakentaa oman versionsa. Lisäksi olen käyttänyt tekstejä, pitsejä ym., tarinoiden tukena tai kuvien sommittelussa.

Ulla Tulonen

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme