+
-+ Tulosta

6.9.-2.10.2016

Yhä/Still

Maalauksia

Päivi Allonen, Tuntuma
Sosiaalipsykologiassa on tutkittu laajalti ryhmäpaineen vaikutusta. Enemmistö taipuu auktoriteetin ja joukon edessä jopa omia arvojaan vastaan. Itsenäisesti toimivat ovat poikkeusyksilöitä.

Yhteistoiminnalla voidaan tehokkaasti sulkea toisia yksilöitä tai ryhmiä ulkopuolelle. Vallankäytön yhtenä piirteenä onkin liittoutumien luominen ja vain tiettyjen ihmisten kutsuminen mukaan niihin. Myös yksi tehokkaimmista kiusaamisen muodoista on joukosta poissulkeminen tai sillä uhkailu.

Tutkin kuvataiteessaan ryhmien sisäistä vallankäyttöä sekä yksilön tarvetta ryhmäytymiseen. Minua kiinnostaa yhteiskunnallinen liikehdintä, käsitteellisyys ja ajankuva. Keskityn siihen, että vallalla on tapana muuttaa muotoaan ja olemustaan ympäröivistä olosuhteista riippuen.

Poikilo-gallerian näyttelyni koostuu maalauksista. Teoksissani vaihtelen ohuita ja paksuja maalauskerroksia. Ihastun maalirajoihin, värien rinnastuksiin ja kontrasteihin. Valutan, pyyhin ja levitän väriä kankaalle. Luon jännitteitä ja harmoniaa, liikettä ja tyyneyttä. Ruokokynä piirtää ohutta rihmastoa yhdistäen ja erottaen ryhmäjäseniä toisistaan.

Teoksiani on ollut tänä vuonna esillä Porin Kätketty taide - Hidden Art –ympäristötaidenäyttelyssä,

Grey Cube Galleria 2:ssa, paikkasidonnaisessa nykytaiteennäyttelyssä Korkeasaaren vanhassa karhulinnassa Helsingissä, Forssan museon Aulagalleriassa sekä
Lahden Galleria Uusi Kipinässä.

Lisätietoja:
Päivi Allonen
Lintupolku 7
01450 Vantaa
+358-40-8322384
paivi.allonen@gmail.com
www.paiviallonen.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme