+
-+ Tulosta

3.5.-27.5.2018

Aurinkotaivas, maalauksia

Eeva Suokon teoksia
Synnyin Viipurissa - siihen aikaan Suomen kansainvälisimmässä kaupungissa kesäpäivän seisauksen aikoihin Härän vuonna. Onnellisen lapsuuden ja nuoruuden elin Lahdessa. Koko kouluajan matikka oli mukavaa. Lukiossa (Lahden Yksityinen Tyttölyseo) rinnalle nousi kuvis! Hetken harkitsin: Yliopisto vai Ateneum?

Lähes 10 vuotta sitten muutin takaisin Lahteen, mistä parikymppisenä lähdin opiskelemaan ihan muuta kuin taiteita! Mielenkiintoiselle tieteen tielle vähitellen jäin.

Suuren osan elämästäni olen elänyt Kouvolassa. Mielenkiintoisia ja inspiroivia vuosia nuorten parissa fysiikan, matematiikan ja kemian maailmoissa. Positiivisen lisän fysiikan opetukseen toi vuosien tiivis työskentely esim. oppikirjailijoiden ryhmässä: Erätuuli, Meisalo, Suokko, Fysiikan maailma. (Otava)

Kun pääsin eläkkeelle, palasin taiteeseen. Aloin opiskella kouvolalaisten nuorten taiteilijoiden kursseilla toista "ammattiani", joka oli ollut lähes täysin paketissa odottamassa aikaansa. Nyt oli helppo todeta, että tämä oli oikea järjestys ja minulle ainoa mahdollisuus kahteen täysin erilaiseen elämään.

Kun 2004 pääsin jäseneksi Kouvolan Taideseuraan, tuntui kuin olisin läpäissyt ison tentin. Kun 9 vuotta myöhemmin anoin jäsenyyttä Suomen Taiteilijat ry:ssä ja sain hyväksymiskirjeen elin samoissa tunnelmissa! Olen myös Lahden ja Padasjoen taideyhdistysten jäsen.

Elämääni kuuluvat olennaisena osana näyttelyt, joista jokainen on haaste, mutta: "Haasteet tekevät elämästä mielenkiintoisen ja niistä selviäminen tekee elämästä merkityksellisen." Joshua J. Marine

En ole ammattilainen, en myöskään harrastelija. Minulle on totta F. Franckin ajatus:
"Taide ei ole ammatti eikä harrastus. Se on olemisen muoto."
Opiskelu, maalaaminen, piirtäminen ja näyttelyt jatkuvat eli "the show must go on!"

Eeva Suokko

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme