+
-+ Tulosta
Museopedagogiikka

Mude - museopedagogiikka

Mude -työpajatarjontaa

Mude (museopeda /-draama) on Kouvolan kaupungin museoiden maksuton palvelu kaikille alueen kouluille. Mude järjestää museoissa erilaisia opastuksia ja taidepajoja. Tulevista tapahtumista tiedotetaan sähköisesti suoraan kouluille. Muilta paikkakunnilta tuleville maksu on 56 €. Vierailut on sovittava etukäteen.


ILMOITTAUTUMINEN
Helpoiten ilmoittaudutte sähköpostilla: poikilomude@gmail.com

Kiireellisissä MUDE-tapauksissa (ryhmän peruuntumiset tms.) voitte ottaa ystävällisesti yhteyttä museoiden toimistosihteeriin Eeva-Liisa Paanaseen p. 58486, tai eeva-liisa.paananen@kouvola.fi

Taidetestaajien ennakkotehtävät

Poikilo-museot on mukana Taidetestaajat -hankkeessa helmikuusta huhtikuulle vuonna 2018. Kaikkiaan parin kuukauden aikana Jaana Partasen Mielen alkemiaa – Arjen alkemiaa -näyttelyn testaa reilut 950 kahdeksasluokkalaista. Taidetestaukseen kuuluu ennakko- ja jatkotehtävä. Poikilon ennakkotehtävä on nimeltään "Nehän ovat kuin kaksi marjaa!" Tehtävässä pohditaan aihepiirejä, joista taiteilija voi saada innoituksensa.

Inspiraatio ja idea taiteeseen voi tulla monesta eri lähteestä. Oma elämä, visuaalinen kulttuuri, historia, mikä tahansa voi olla taiteen lähtökohta. Jaana Partanen on ottanut lähtökohdakseen tieteen, esimerkiksi mikroskoopilla otetut kuvat soluista, mutta myös länsimaisen taiteen mestariteokset, kuten Leonardo Da Vincin Mona Lisan.
Tehtävää varten on valittu Kouvolan taidemuseo Poikilon kokoelmasta kuusi teosta, jotka edustavat perinteisiä taiteen tekemisen muotoja ja taidelajeja. Oppilas saa valita haluamansa teoksen lähdekuvaksi ja toteuttaa sille parin millä tekniikalla tahansa, vaikkapa kollaasina, valokuvana, videona, maalauksena, jopa tanssi- tai musiikkiesityksenä.

Tavoitteena on johdattaa oppilaita pohtimaan nykytaidetta myös sen visuaalisen ulkomuodon takaa. Mikä on yhteys idean, taiteen tekemisen ja teoksen lopullisen muodon välillä?

Hirvelän koulun ennakkotehtävät:

Tuntemattoman taiteilijan muotokuva
Emmin ajatuksena on ollut käyttää väriä rohkeammin kuin alkuperäisessä teoksessa.
Punainen väri korostuu hänen ideassaan. Emmi toteuttaisi teoksen kuitenkin samalla tekniikalla, maalaten.


Iida-Marian innoituksena on sama muotokuva. Hänen näkemyksessään teos yhdistyy Jean Sibeliuksen musiikkiin ja Karelia-sarjaan.Samuli Heimonen Isäntä II, 2016
Kiia on piirtänyt Samuli Heimosen Isäntä -teoksen inspiroimana kissan. Kiian työssä ennakkotehtävän ajatus on toteutunut hienosti.Mu Jun Make up 1, 2009
Nea on ideoinut Mu Jun Make up 1 -teoksen tanssin muotoon, jonka hän haluaisi tehdä yhdessä parin kanssa.

Samu on puolestaan varioinut teosta värein ja lisäasustein. Toteutustapana on piirustus.


Vieno Elomaa Puutarhastani, 1974
Teemun innoittajana on ollut Vieno Elomaan maalaus Puutarhastani. Omenapuu on saanut väreikseen voimakasta punaista ja herkkää vihreää. Lisäksi Teemun puutarhassa kukkii kauniita kukkasia.

Irmeli Tarmo Tasoristeys Tanttarissa II, 1974
Sonjan Tasoristeys Tanttarissa II -teos syntyisi maalaten. Hän kuvaisi teoksessaan tasoristeyksessä jonottavia autoja.


Tuomaksen tasoristeyksessä jyskyttää värikylläinen juna. Hänen toteutuksessaan on käytetty puuvärejä.

Yhteystiedot

museopedagogi
Irja Ahtovirta

irja.ahtovirta@kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme