+
-+ Tulosta
Syksyinen Kouvola-talo

Museoissa tapahtuu

Kouvolan kaupungin museoissa järjestetään erilaisia tapahtumia, luentoja, seminaareja, MUDE -toimintaa....

Kino Poikilo

Taiteiden yönä 24.8. ilmainen sisäänpääsy taidemuseo Poikiloon ja kaupunginmuseo Poikiloon klo 17-21.
Kaupunginmuseossa Myytinmurtajia ja matkantekijöitä – näyttely kouvolalaisten omasta historiasta, täältä lähteneistä ja tänne muuttaneista .
Taidemuseossa Ulla Rantasen näyttely Vuosien kuvat – yli 60 Kuusaalla ja Valkealassa vaikuttaneen tunnetun taiteilijan teosta eri tekniikoin

Ohjelma kaupunginmuseo Poikilossa:
kello 17.00-19.00
Minkälainen on sinun suomalainen maisemasi?
Askartelutyöpaja lapsille kaupunginmuseon näyttelytilassa.

Ohjelma taidemuseo Poikilossa:
kello 18.00-19.30
Aikamatka musiikin maailmassa. 1900 luvun alkupuolen jazz-klassikoita
Duo Satu Kostiainen ja Arto Karnaattu
Vanhanajan jazzia ja bluesia maustettuna esimerkiksi ranskalaisella chansonilla ja ballaadeilla sekä Kostiaisen omalla tuotannolla tuon ajan hengessä.

kello 19.30-20.20
Elokuvasäveltäjä Ennio Morriconen lännenelokuviin sävellettyä musiikkia
Helena Taskila, panhuilu, Joose Ojala, harmonikka, Tuukka Ojala, piano

 Joose Ojala – harmonikka, Helena Taskila – panhuilu ja Tuukka Ojala – piano

Ennio Morriconen (s. 1928) musiikkituotanto on hyvin laaja – se käsittää paljon niin klassista, kokeellista kuin elokuvamusiikkia. Parhaiten Morricone tunnettaneen Sergio Leonen (1929-1989) ohjaamissa spagettiwesterneissä kuultavasta musiikista kuten Dollaritrilogia ja Huuliharppukostaja. Poikkeavaksi aiemmasta hollywood-elokuvien musiikista Morriconen musiikin tekivät erilaiset ääniefektit kuten ruoskaniskut sekä ihmisäänen monipuolinen käyttö.
Tässä konsertissa haluamme tarjoilla yleisölle meitä koskettaneita Morriconen teoksia nimenomaan hänen elokuvasävelmiensä puolelta. Olemme sovittaneet kappaleet itse pyrkien kuitenkin kuuntelemaan ja kunnioittamaan säveltäjän alkuperäisiä ajatuksia. Morriconen musiikissa meitä kiehtovat kokeelliset äänimaisemat sekä uskomattoman kauniit tai liikuttavat melodia- ja sointukulut.
Triomme muodostavat Joose Ojala – harmonikka, Helena Taskila – panhuilu ja Tuukka Ojala – piano.

Kouvolan taidemuseo Poikilossa taiteilija Ulla Rantasen näyttelyyn Vuosien kuvat liittyvä taiteilijatapaaminen la 25.8. klo 13.

Yhteystiedot

Poikilo, puh. 020 615 5297

Varuskuntakatu 11,
Kouvola-talo

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme