+
-+ Tulosta

Maahenki -monumentti

Suunnitellut Pentti Papinaho
Paikka Elimäen kunnanviraston edustalla julkisivun puolella
Valutyön tekijä Taidevalimo P. Venäläinen

Elimäen historiaan liittyy kiinteästi torpparielämä. Tästä johtuen torpparimuistomerkin hankkimisesta kuntakeskukseen alettiin keskustella 1960 -luvulla. Vuonna 1975 perustettiin Elimäki-Rahasto, jota ovat kartuttaneet niin yksityiset kuntalaiset kuin yhteisötkin. Rahaston tarkoituksena oli taideteoksen hankkiminen kunnanviraston aukiolle. Maahenki -monumentti paljastettiin Pestoomarkkinoilla 4.9.1983.

Monumentin aiheena on Elimäen kunnalle perinteinen elinkeino, maatalous. Henkilösommitelmassa kuvataan nuorta talonpoikaisperhettä, joka luottaa tulevaisuuteensa tekemällä rakentavaa työtä kotiseudun ja perheensä hyväksi. Henkilöt kannattavat käsivarsillaan viljalyhteitä ja edessä avautuu oma ruishalme. Miehen oikeassa kädessä on taksvärkkikapula, jota hän on juuri jättämässä taakseen historian menneisyyteen. Vaimo on innostuksissaan ja elämänuskoa uhkuen nostanut perheen pienen lapsen olkapäälleen. Katseet ovat tulevaisuudessa.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme