+
-+ Tulosta
  • Suunnitellut Kimmo Pyykkö
  • Materiaali pronssi, pinta patinoitu vedentummaksi
  • Jalusta mustaaa graniittia
  • Paikka Kuusankosken keskustan kirkkopuisto

Kolmoiskosket -veistos paljastettiin 23.5.1971. Paljastustilaisuuden aloitti Kuusankosken Työväen Soittajat kapellimestari Pertti Huuhkon johdolla. Avauspuheen piti kauppalan kotiseutulautakunnan puheenjohtaja, fil.maisteri Veikko Talvi. Samalla oli Kuusankosken kunnallisen itsenäistymisen 50 -vuotisjuhlapäivä. Juhlapäivän kohokohdaksi muodostui luonnonkauniiseen Mäenpään rinteeseen pystytetyn veistoksen paljastaminen. Veistoksen paljastuksen yhteydessä johdettiin veistokseen vei, joka sen eri tasoilta virtasi alas altaaseen.

Veistoksessa on tunnistettavaa symboliikkaa. Veistos symboloi Kuusankosken alueen kolmea suurta koskea ja siinä voi erottaa paikkakunnan historiallisen kolmijakoisuuden.

Päätös veistoksen hankkimisesta tehtiin kauppalanvaltuuston juhlakokouksessa 9.1.1967, jolloin oli kulunut 10 vuotta kauppalaksi tulosta. Hankkeen toteuttaminen uskottiin kauppalanhallituksen nimeämälle toimikunnalle, joka toimi myös kuvanveistokilpailun palkintolautakuntana täydennettynä Suomen Kuvanveistäjäliiton valitsemilla edustajille. Kilpailukutsu oli osoitettu kolmelle kuvanveistäjälle.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme