+
-+ Tulosta
 • Suunnitellut Reijo Paavilainen, s. 1946, Pertti Mäkinen, s. 1952
  ja Ossi Somma, s. 1926
 • Materiaali graniitti, pronssi, vesi
 • Koko 5,5 x 5,5
 • Paikka Kouvolan tori
 • Haitarijazz -vesitaideteos paljastettiin 7.6.2003 Kouvolan torilla. Teoksen taustalla on kävelykatu Manskin ympäristökilpailu v. 1997, johon taiteilijat tekivät ehdotuksen. Tämän ehdotuksen pohjalta kaupunki tilasi vuonna 2002 teoksen Kouvolan torin yleissuunnitelman yhteydessä. Teos toteutettiin alkuperäisen idean pohjalta uudistetussa muodossa v. 2003.

  Teoksen lähtökohtana on luoda kaupunki- ja torimiljööstä taiteellinen ja veistoksellinen kokonaisuus, joka vesiaiheineen ja veistosmuotoineen sekä konstruktioineen muodostaa toiminallisen ympäristötaideteoskokonaisuuden. Rikkaassa torivilinässä se on sekä virkistävä että rauhoittava tekijä.
  Teos symboloi Kouvolan harmonikkaperinnettä sekä tämän päivän musiikkielämää kaupungissa. Teos muodostuu punaisesta graniitista veistetystä vesikivestä sekä altaan ulkopuolella olevasta haitarikivestä, joka on osa konstruktiomuodon jalustaa. Graniittimuotojen pinnat ovat kauttaaltaan mattahiotut ja palkkivaluna toteutetut konstruktiomuodot ovat pronssia.

  Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

  Tietosuojaselosteemme