+
-+ Tulosta

Kouvolan taidemuseon kokoelman pääpaino on informalistisessa taiteessa.

Kouvolan taidemuseon kokoelma koostuu v. 2002 saadusta Kaakkois-Suomen taidesäätiön ns. Huurtamo –kokoelmasta, Kouvolan kaupungin ja v. 2009 taidemuseon hallintaan siirtyneiden Anjalankosken, Elimäen, Jaalan, Kuusankosken ja Valkealan yhdistyneiden kuntien kokoelmista. Teoksia on kokoelmassa tällä hetkellä noin 2400. Erillisiä pääosin lahjoituksina saatuja kokoelmia ovat Tuomas von Boehmin piirustuskokoelma, Sakari Kajaston valokuvakokoelma sekä kiinalaisen nykytaiteen kokoelma.

Kokoelmien painopiste on pohjoiskymenlaaksolaisessa taiteessa. Teoksista suurin osa edustaa 1950-luvun jälkeistä taidetta. Vanhempaa taidetta kokoelmassa edustavat mm. Grigor Auer, Aarne Ari, Veikko Vionoja ja Tapani Lemminkäinen. Uudemmasta taiteesta kattavasti ovat edustettuina Esko Tirronen ja Ulla Rantanen, jotka vaikuttivat alueella sekä taiteilijoina että opettajina. Heidän teoksistaan merkittävä osa on 1960-luvun informalismia.

Kokoelmaa kartutetaan hankintapoliittisten linjausten mukaan alueen nykytaiteilijoiden teoksilla.

Kouvolan taidemuseon kokoelman teoksia esitellään oman kokoelman näyttelyissä säännöllisesti. Näyttelyt pyritään järjestämään eri teemoista, jolloin mahdollisimman suuri osa kokoelmasta pääsee esiin vuorollaan. Kokoelman teoksia on mahdollista nähdä myös Kouvolan julkisissa tiloissa. Teoksia voi selata pyynnöstä myös sähköisestä tietokannasta.

Kokoelmatietoihin pääsee tutustumaan osoitteessa https://finna.fi/

Avautuvaan hakukenttään kirjoitetaan Kouvolan taidemuseo. Aineistotyyppi- alavalikossa valitaan Taideteos.

Yhteystiedot

amanuenssi
Anna-Kaarina Kippola
puh. 020 615 4654

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme