+
-+ Tulosta
Kouvolan museotoimen julkaisuja

Herkästi syttyvää

Selviytymistarinoita kylien kaupungista - Kouvolasta

Herkästi syttyvää -julkaisu
Tämä teos on dokumentti yhden vuoden taiteellisesta ilmapiiristä monimuotoisessa paikassa nimeltä Kouvola. Osa teksteistä ja kuvista on julkaistu Kouvolan Sanomissa ja osa on yksinomaan kirjaa varten tehtyä. Suurin osa kirjan kuvista on ennen julkaisemttomia. Kirja ei esittele tekijöitä ansioiden tai paremmuusjärjestyksessä, vaan vuoteen liittvinä poimintoina.

Tekstit eivät pyri kattavuuteen ja taiteen tasapuolisen kohteluun, vaan herkkupalojen tarjoiluun. Kirja ei silottele Kouvolan rosoista mainetta, vaan toteaa välillä ronskistikin asukkaiden suhteesta tähän kaupunkiin ja alueisiin, joka muinoin tunnettiin Anjalana, Elimäkenä, Inkeroisena, Jaalana, Kouvolana, Kuusankoskena, Myllykoskena, Sippolana ja Valkealana.

Kirjan päähenkilöt ovat kulttuurin tekijöitä: kuvataiteilijat Heidi Lipiäinen, Nina Haiko, Maria ja Taavi Kausalainen, Mikko Sakala, Esko Tirronen, Marjo Lahtinen, Ville Viinikainen, kirjailija Jukka Behm, näyttelijät Tytti Vänskä ja Satu Taalikainen, Kouvostoliitto-ryhmä, jazz-rumpali Mika Kallio, teatterilainen Irja Ahtovirta, muusikko Kaarle Viikate, pianisti Ari Helander, valokuvaaja Marleena Liikkanen ja tekstiilitaiteilija Sanna Ukkola.

Kirjan on toimittanut Katariina Hakaniemi, kuvat Johannes Wiehn, graafinen suunnittelu Mirja Näkki.
Julkaisija Kouvolan Taidemuseo 2010
Kouvolan taidemuseon julkaisusarja nro 18. 75 s., (sid.), koko 27,5 x 28 cm
ISBN 978-951-8990-19-5
ISSN 0786-9134
EAN 9789518990195
Hinta ovh 25 €, sis. alv 10%


Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme