+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Hiihtämään ja luistelemaan pääsee jo joka puolella Kouvolaa

4.1.2019

Suurin osa Kouvolan luistelualueista on jo saatu jäädytettyä luistelukuntoon. Myös hiihtokuntoisia latuja löytyy.

Luistelualueet
Kouvolassa on yhteensä 58 luistelualuetta, joista jo suuri osa on saatu jäädytettyä käyttökuntoon. Keskeisemmät ja koulujen yhteydessä olevat ulkojäät on jäädytetty ensin, jonka jälkeen siirrytään syrjemmällä oleville korttelikentille.

Aapeli-myrsky aiheutti kenttien jäädytykselle jonkun verran takapakkia, mutta loput kentät saadaan luistelukuntoon ensi viikon aikana, jos vain pakkaskelit jatkuvat.

Kouvolan keskustassa sijaitsevat Pesäpallokenttä, Tornionmäki, Sarkola, Lehtomäki ja Kaunisnurmi ovat jo luistelukunnossa.

Lisäksi kunnossa ovat myös Kuusankosken Urheilupuiston kenttä, Voikkaan pallokenttä ja Kymin koulun kentät, Jaalan kenttä sekä Valkealan urheilukeskuksen kenttä.

Entisen Anjalankosken-Elimäen alueilla on luistelu mahdollista Saviniemessä, Korialla, Elimäellä, Ummeljoella ja Kaipiaisissa.

Hiihtoladut
Tällä hetkellä tarvittaisiin hiihtoladuille vielä noin 5-10 cm uutta lunta ja varsinkin metsäalueilla on paikkoja, joihin lunta ei ole vielä tarpeeksi satanut. Latujen pohjat on ajettu valaistuilta hiihtoalueilta ja niissä voi melko hyvin hiihtää luisteluhiihtoa ja joillakin osin myös perinteistä.

Latukoneet ovat ajaneet reittejä kuntoon tällä viikolla ja niiden valmistumista voi seurata latuseurantapalvelusta. Reitti näkyy latuseurannassa kunnostettu-tilassa silloin, kun se on saatu koko matkalta ajettua.

Palomäen ja Mielakan ladut sekä latu Kouvolan urheilupuiston uimahallilta Paaskoskelle ja Valkealan urheilukeskukseen ovat kunnossa. Muut Kouvolan keskustan ladut on tampattu mutta niissä ei ole perinteisen uria.

Kuusankoskella on pääreitistö on hiihdettävässä kunnossa.

Eteläisessä Kouvolassa voi hiihtää erinomaisessa kunnossa olevalla Anjalan tykkilumiladulla sekä kaasulinjan reitillä Inkeroinen - Myllykoski.

Lisätietoa:
Liikuntapaikkamestari Arto Porkka
p. 020 615 8230
arto.porkka(a)kouvola.fi

www.kouvola.fi/ladut
www.kouvola.fi/ulkojaat

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme