+
-+ Tulosta

Erityisliikunnalla (soveltavalla liikunnalla) tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista.

Lajeina on muun muassa vesiliikuntaa, kuntosaliharjoittelua, tasapainoharjoittelua ja tuolijumppaa.

Erityisliikuntaryhmien tavoitteena on toimintakyvyn ja kunnon ylläpitäminen sekä edistäminen. Tavoitteena on myös ilon ja virkistyksen tuottaminen sekä sosiaalisten suhteiden luominen. Erityisliikunnan ryhmät ovat avoimia kaikille erityisryhmiin kuuluville diagnooseista riippumatta.

Ohjatuissa liikuntaryhmissä toiminta sovelletetaan ryhmän mukaan. Liikkeet ovat helppoja ja tahti rauhallinen, ohjaajat ovat reippaita ja ammattitaitoisia, liikuntapaikat ja liikuntavälineet ovat hyviä. Tutustumiskäynti liikuntaryhmässä on maksuton. Aikuisten erityisliikuntaryhmät järjestetään päivisin ja lasten ilta-aikaan.

Sairauden tai vamman perusteella voi hakea erityisryhmien uinti- ja kuntosalikorttia vuodeksi kerrallaan. Kortilla voi käyttää kaupungin uimahalli- ja kuntosalipalveluja rajoituksetta.

Ohjattu liikunta

Syksyn 2018 liikuntaesitteestä löydät erityisliikunnan toimintaa syksyllä 2018. Katso sivun oikeasta laidasta.

Yhteystiedot

Erityisliikunnanohjaaja

Johanna Partanen
puh. 020 615 8248

Liitetiedostot

Liikuntaesite syksy 2018 [pdf, 3 MB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme