+
-+ Tulosta

Liikuntatilojen ja –paikkojen käyttövuorojen jakoperiaatteet ja menettelyohjeet

Kouvolan kaupunki noudattaa aikuisväestön lautakunnan 16.11.2016 hyväksymiä periaatteita ja menettelytapoja jakaessaan vakiokäyttövuoroja 1.1.2017 alkaen.

Vuoron hakeminen
Vakiovuorot haetaan hakemuslomakkeella kesäkaudeksi tammikuun loppuun mennessä ja talvikaudeksi helmikuun loppuun mennessä. Lomakkeita saa kaupungin nettisivuilta www.kouvola.fi/vakiovuorot tai tilanvarauksista, Savonkatu 23.
Hakemukset lähetetään osoitteeseen liikunta(at)kouvola.fi tai toimitetaan tilanvarauksiin.

Vuorojen jaon periaatteet

 1. Kouvolassa rekisteröidyt ja toimivat liikunta- ja urheiluseurat ovat etuoikeusjärjestyksessä ennen muita hakijoita.
 2. Harjoitus- ja kilpavuoroja jaettaessa etusijalla ovat lasten ja nuorten tarpeet, kuitenkin niin että aikuisten kilpailu- ja ottelutoiminta on mahdollista.
 3. Vuoro myönnetään vain vuoroa hakeneen urheiluseuran tai muun yhteisön jäsenistöä varten.
 4. Harjoitusvuoroa tai sen osaa ei saa luovuttaa kolmannelle osapuolelle ilman kaupungin yhteisöllisyyden edistämisen palvelujen lupaa ja hinnoittelua. Vuoromaksu tuloutuu kaupungille.
 5. Lajiliittojen vahvistamat sarjaottelut ja turnaukset ovat mahdollisuuksien mukaan etuoikeusjärjestyksessä ennen muita hakijoita. Pääsääntöisesti ottelut ja turnaukset pelataan oman seuran vuoroilla.
 6. Yhteisöllisyyden edistämisen palvelujen järjestämät tai sellaiset tapahtumat, joissa Kouvolan kaupunki on huomattavalta osin mukana järjestelyissä, ovat etuoikeusjärjestyksessä ennen muita hakijoita.
 7. Vakiovuoroja ei myönnetä, jos hakijalla tai käyttäjällä on maksamattomia vuoromaksuja.

Täytäntöönpano

 1. Myönnetyt käyttövuorot tiedotetaan käyttäjille kesäkauden osalta maaliskuussa ja talvikauden osalta toukokuussa.
 2. Harjoitusvuoron saajan on ilmoitettava ennen harjoituskauden alkua, mitkä jaetuista vuoroista ovat aikuisten vuoroja ja mitkä juniorivuoroja. Ellei ilmoitusta anneta, vuorot laskutetaan aikuisten vuoroina. Vuorot on pyrittävä yksilöimään jo hakuvaiheessa.
 3. Jos myönnetty vuoro jää käyttämättä kahtena peräkkäisenä kertana ilman käyttäjän ilmoitusta, myönnetty vuoro annetaan toiselle hakijalle.
 4. Jos myönnetty vuoro (myös maksuton juniorivuoro) jää käyttämättä ilman määräajassa tehtyä peruutusta, laskutetaan vuorosta voimassa olevan hinnaston mukainen aikuisten käyttömaksu.
 5. Liikuntatiloissa työskentelevän henkilökunnan antamia ohjeita on noudatettava. Jos ohjeita ei noudateta, kaupungilla on oikeus perua annettu vakiovuoro.

Laskutus

 1. Vakiovuoron saanut yhteisö on velvollinen suorittamaan harjoitus- ja kilpailuvuoroista aikuisväestön lautakunnan määrittelemät korvaukset.
 2. Vuorot laskutetaan pääosin jälkikäteen.

Välineet ja tilat

 1. Välineet on säilytettävä osoitetuissa tiloissa asianmukaisesti.
 2. Liikunta- ja pukeutumistiloissa tulee noudattaa järjestystä ja siisteyttä. Tahallinen sotkeminenlaskutetaan voimassa olevan työhinnaston mukaisesti.
 3. Jos käyttäjälle luovutetut välineet ovat rikkoutuneet tai rikkoutuvat, tulee siitä ilmoittaa liikuntatilan tai - paikan henkilökunnalle tai osoitteeseen liikunta(at)kouvola.fi
 4. Rikkomistapauksessa noudatetaan vahingonkorvauslakia.

Myönnetyn vuoron peruminen

 1. Käyttäjän on peruttava vuoro vähintään seitsemän päivää ennen vuoroa liikunnan tilavarauksiin, liikunta(at)kouvola.fi
 2. Kouvolan kaupunki voi perua vakiovuoron tilapäisesti. Jos mahdollista, peruutuksista ilmoitetaan viikkoa ennen kyseistä vuoroa. Vuoronsa menettäneillä ei ole oikeutta korvaukseen menetetystä harjoitus- taikilpailuvuorosta.
 3. Kouvolan kaupunki peruu myönnetyt vuorot, jos yhteisöllä on kahden kuukauden vuoromaksut maksamatta. Vuoron peruutus astuu voimaan seuraavan kalenterikuukauden alusta.
Ote pöytäkirjasta [pdf, 58 KB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme