+
-+ Tulosta

Kouvolan kaupungin Tietoteospalkinto

Kouvolankaupungin tietoteospalkinnon vuonna 2017 sai arkkitehti Rurik Wasastjernan kolmiosainen teos Kolme tehdasta – yksi kunta (2015).

Wasastjernan teos Kolme tehdasta ja yksi kunta esittelee Kuusankosken alueen rakennuksia, niiden historiaa ja kaavoitusta näyttävässä kolmiosaisessa teoksessaan. Teoksessa käsitellään niin asuinrakennuksia, julkisia rakennuksia kuin teollisuusrakennuksia. Teoksissa esitetyt kartat houkuttavat lukijaa jalkautumaan Kuusankosken alueelle ja etsimään sieltä kirjassa esiteltyjä kohteita ja myös löytämään uusia mielenkiintoisia rakennushistoriakohteita. Kolme tehdasta – yksi kunta on valittu myös vuoden 2016 museokirjaksi.

Rurik Wasastjerna on arkkitehti ja tietokirjailija, joka on tutkinut Kouvolan ja Kuusankosken kaavoitusta ja rakennusperintöä sekä ollut mukana Kotkan Sunilan tehdasyhdyskunnan suojelussa ja suunnittelussa. Hän on saanut Kaakkois-Suomen taidepalkinnon vuonna 2015.

Wasastjerna on julkaissut seuraavat Kouvolan aluetta koskevat teokset:

  • Muutakin kuin rautatieristeys. Kouvolan keskustaajaman kaavoitus- ja rakennusperintö, 2011 (valittu vuoden 2011 taidekirjaksi)
  • Puu-Kouvola 1890–1950, 2013 (toimittajana)

Kouvolan kaupujngin tietoteospalkinnon tarkoituksena on lisätä alueen tietokirjallisuuden arvostusta paikallisesti ja valtakunnallisesti.
Palkinto on 3 000 euroa ja se myönnetään tunnustuksena yksittäiselle kirjoittajalle, tutkijalle tai ryhmälle, jonka kirja tai muu työ on tuonut esille yleisesti kiinnostavaa ja/tai uutta tietoa Kouvolasta tai Kymenlaaksosta. Palkinto jaetaan joka kolmas vuosi.
Palkinnon saajia on mahdollisuus ehdottaa työryhmälle ennen valintaa, josta päättää kaupungin aikuisväestön lautakunta nimetyn työryhmän ehdotuksesta.

Vuosien 2017-2019 Tietoteospalkinto -työryhmä:

Aikuisväestön lautakunnan jäsen pj Mika Byman
Aikuisväestön palveluiden edustajana Minna Laakso
Kirjaston edustajina Selja Kunttu, Tuomas Kunttu
Asiantuntijajäsenenä: Jari Koskinen

työryhmän koollekutsujana ja sihteerinä Jaana Vuorio-Palmumaa


Yhteystiedot

Kulttuurikasvatus-koordinaattori
Jaana Vuorio-Palmumaa
puh. 020 615 8591

etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme