+
-+ Tulosta

Kouvolan kulttuuripalkinto

Kouvolan kulttuuripalkinto jaetaan vuosittain Kouvola-päivänä.

Kouvolan kulttuuripalkinnolla palkitaan taiteeseen ja kulttuuriin liittyviä tekijöitä ja tekoja. Kulttuuripalkinto jaetaan tunnustuksena merkittävästä kulttuurisesta tai taiteellisesta urasta tai saavutuksesta kulttuurin alalla ansioituneelle henkilölle tai ryhmälle. Palkintosumma on 5 000 €.

Palkintosummasta ja sen rahoituksesta päättää Kouvolan kaupungin aikuisväestön lautakunta. Palkinto myönnetään vuosittain tai voidaan jättää jakamatta. Palkinto myönnetään vain kerran samoista ansioista.

Palkinnon saajan päättää Kouvolan kaupungin aikuisväestön lautakunta nimeämänsä työryhmän esityksen pohjalta. Työryhmässä on jäseninä lautakunnan edustajia, aikuisväestön palveliden edustajia, yhteisötyön palvelujen nimeämä järjestön edustaja ja viestinnän edustaja. Järjestöjen edustaja voi tarvittaessa vaihtua vuosittain.

Kouvolan Kulttuuripalkinto 2017

Kouvolan kaupungin aikuisväestön lautakunta päätti kokouksessaan 19.4.2017 myöntää kulttuuripalkintotyöryhmän ehdotuksesta vuoden 2017 Kouvolan kulttuuripalkinnon suuruudeltaan 5.000 euroa, kulttuurineuvos Eero Niinikoskelle.

Kulttuuripalkintotyöryhmä ehdotuksessaan halusi huomioida Suomi 100 -juhlavuonna Eero Niinikosken merkittävän elämäntyön kulttuurin kentällä. Vuonna 2009 kulttuurineuvoksen arvonimen saanut Niinikoski on työskennellyt pitkällä urallaan ansiokkaasti lukuisissa kulttuurin johto- ja luottamustehtävissä. Nuorena Niinikoski meni Tampereen yliopistosta suoraan silloiseen Kymiyhtiöön töihin, edeten siellä tiedotus- ja viestintäjohtajaksi, ja lopulta koko UPM-konsernin kulttuurijohtajaksi. Hän hoiti myös vuosina 1997–2008 Maailmanperintökohde Verlan johtajan ja tehdasmuseon intendentin tehtäviä sekä Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksen, STSY:n työvaliokunnan puheenjohtajan tehtävää vuosina 2010–2014.

Eero Niinikoski on lisäksi kirjallisuuden ystävä, joka on Suomen Kirjainstituutin hallituksen puheenjohtajan sekä yhteiskunnallisesti merkittävän Pohjois-Kymen Paasikiviseuran puheenjohtajan (1999–2011) tehtävien lisäksi toiminut Kouvolan Sanomien pitkäaikaisena kolumnistina. Vuodesta 2014 lähtien Niinikoski on toiminut UPM-Kymmenen Kulttuurisäätiön hallituksen puheenjohtajana.

Eero Niinikoski tunnetaan myös monien teosten toimittamisesta ja lyhytelokuvien ja videoiden tuottamisesta, sekä lukuisten kulttuuri- ja taidetilaisuuksien juhlapuheiden pitäjänä. Hän on ollut mukana satojen taidenäyttelyiden järjestämisessä. Lisäksi hänet on palkittu monilla kunniamerkeillä ja huomionosoituksilla sekä monen yhdistyksen kunniajäsenyydellä.

Vuoden 2017 palkintotyöryhmä:
puheenjohtajana Jouko Leppänen, jäseninä Matti Norppa, Anne Tuoma, Selja Kunttu, Anne Käki ja järjestöjen edustajana Erkki Sillanpää. Työryhmän sihteerinä toimii Jaana Vuorio-Palmumaa.

Lisätietoja:
Palkintotyöryhmän sihteeri Jaana Vuorio-Palmumaa
jaana.vuorio-palmumaa(a)kouvola.fi
puh. 020 615 8591

Vuoden 2016 kulttuuripalkinnon voittaja Vesa Parvinen onnittelee tämän vuoden voittajaa Eero Niinikoskea

Kuva: Johannes Wiehn

Kouvolan kulttuuripalkinnon saajat 2010 - 2017

  • 2017: Kulttuurineuvos Eero Niinikoski
  • 2016: Galleristi, rehtori ja yrittäjä Vesa Parvinen
  • 2015: Dir. cantus ja Dir. musices Pekka Ainali
  • 2014: viihdetaitelija/taikuri/koomikko Markku Purho
  • 2013: Kouvolan Seudun Oopperayhdistys ry
  • 2012: muusikko Esa Kotilainen
  • 2011: Kuusankosken Teatterin toiminnanjohtaja Piia Kleimola
  • 2010: Kouvostoliitto-taideyhteisö

Lue lisää Kouvolan kulttuuripalkinnosta

Yhteystiedot

Kulttuurikasvatus-koordinaattori
Jaana Vuorio-Palmumaa
puh. 020 615 8591

Kouvolan pääkirjasto
Salpausselänkatu 33

Sähköpostiosoitteet
etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi

Liitetiedostot

Kulttuuripalkintosääntö [pdf, 12 KB]