+
-+ Tulosta

Koulunkäynninohjaajat

Kasvatustehtävä on koulun kaikkien aikuisten velvollisuus. Koulunkäynninohjaaja osallistuu omalta osaltaan perusopetuslain mukaiseen oppilaiden kasvun tukemiseen.

Koulunkäynninohjaaja tukee ja edistää toiminnallaan oppilaiden edellytysten lisäämistä suhteessa hyvään oppimiseen, psyykkiseen ja fyysiseen terveyteen sekä sosiaaliseen hyvinvointiin. Koulunkäynninohjaaja ohjaa oppimisessa ja oppimisen prosesseissa erilaisissa oppimistilanteissa sekä tukee oppilaiden toimintakykyä, itsenäisyyttä ja omatoimisuutta.

Koulunkäynninohjaajan työhön voi kuulua koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaamista sekä muuta kerho-ohjausta.

Kouvolan kaupungin perusopetuksessa työskentelee n. 200 koulunkäynninohjaajaa. Suurin osa ohjaajista työskentelee erityisluokilla tai pienryhmissä ja osa yleisopetuksen kouluilla useassa luokassa työskennellen. Koulunkäynninohjaajat ovat koulu- tai ryhmäkohtaisia ja työnkuva voi vaihdella tilanteen ja tarpeen mukaan.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme