+
-+ Tulosta

Kasvun ja oppimisen tuki

Yksikkö tuottaa perusopetuslain mukaisia oppimisen ja koulunkäynnin tuen palveluita perusopetusikäisille lapsille:

  • laaja-alainen erityisopetus
  • koulunkäynninohjaajapalvelut
  • oppilashuollon palvelut
  • joustavat tukimuodot
  • väline- ja materiaalipalvelut

Yksikkö osallistuu myös lisäopetuksen, luokkamuotoisen erityisopetuksen, joustavan perusopetuksen ja maahanmuuttajaopetuksen järjestämiseen yhdessä perusopetuksen kanssa sekä oppilashuollon ja oppilaanohjauksen koordinointiin. Koulunkäynninohjaajat toimivat koulunkäynnin tuen lisäksi koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa tai muussa kerhotoiminnassa vastuullisina ohjaajina.

Lisäksi yksikkö kehittää ja koordinoi lasten ja nuorten kasvun, oppimisen ja koulunkäynnin tuen palveluita 0–20-vuotialle lapsille ja nuorille varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. Tällä kehittämistyöllä ja koordinoinnilla pyritään takaamaan lapsen ja nuoren tarpeiden mukainen palveluiden jatkumo hyvinvoinnin varmistamiseksi sekä syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Yhteistyötä toteutetaan laajasti varhaiskasvatuksen, sosiaali- ja terveyspalveluiden, nuorisopalveluiden, sairaanhoitopiirin sekä naapurikuntien kanssa.

Yhteystiedot

Liitetiedostot

Tuen kolmiportaisuus Kouvolan peruskouluissa [docx, 229 KB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme