+
-+ Tulosta

Saksalainen oppilasryhmä yhteiskoululaisten vieraana

Kouvolan Yhteiskoulun yläkoululla on jo n.10 vuoden ajan ollut yhteistyötä Saksan Baijerissa sijaitsevan Gymnasium Seligenthalin kanssa. Koulu on Landshutin kaupungissa, Münchenin lähistöllä. Meidän koulustamme on moni oppilas päässyt nauttimaan kauniista maisemista, vieraanvaraisuudesta ja hienoista nähtävyyksistä.


Tänä syksynä koulumme sai 12 saksalaista oppilasta ja 2 opettajaa vierailulle viikon ajaksi. Vierailu on toinen laatuaan – edellisen kerran landshutilaiset oppilaat kävivät Kouvolassa vuonna 2009. Yhteistyötä on tarkoitus edelleen jatkaa, sillä se on ollut molemmille osapuolille kovin antoisaa ja mieluisaa.

Saksalaiset vieraamme saapuivat sunnuntaina lokakuun alussa ja majoittuivat isäntäperheisiin. Maanantaista keskiviikkoon vieraat osallistuivat oppitunneille isäntäperheiden nuorten mukana. Keskiviikkoiltaa juhlisti herkullinen ravintola-ateria vieraille, isäntäperheiden nuorille sekä muutamille vierailun järjestämiseen osallistuneille opettajille. Ilta oli hauska ja tunnelmallinen. Oli mukava havaita, että pöydissä istuivat suomalaiset ja saksalaiset nuoret iloisesti ja vapautuneesti rupatellen.

Torstaina oli vuorossa päiväretki Kotkaan. Siellä vieraille oli järjestetty opastettu kierros Langinkosken keisarillisella kalastusmajalla sekä Vellamo-museossa.

Myös perjantai oli retkipäivä, kohteena Helsinki. Tuomiokirkko, Uspenski-katedraali, kauppatori ja –halli olivat vieraillemme mielenkiintoisia kohteita. Myös kiertoajelu opastuksineen antoi monipuolisen kuvan Helsingistä.

Viikonloppuna vieraat viettivät aikaa isäntäperheiden kanssa. Jotkut kävivät Porvoossa, toiset Lahdessa; jotkut puolestaan retkeilivät Repoveden kansallispuistossa.

Maanantaina oli haikeiden hyvästien aika, kun vieraat matkasivat kotiin jälleen. Suomalaiset nuoret saivat jo kutsun tulla Landshutiin toukokuussa 2012. Vierailu oli sekä järjestäjille, majoittajille että vieraille oikein mukava kokemus!

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme