+
-+ Tulosta

Kymintehtaan- ja Pilkan koulujen oppilaiden opintomatka Tukholmaan 5/2011

Keväällä 2011 Kymintehtaan- ja Pilkan koulujen oppilaista koostuva A2-ruotsin kuudennen luokan ryhmä sai apurahan Kouvolan kaupungin ja Opetushallituksen rahoittamasta Kielitivoli-kielihankkeesta sekä Kymin Osakeyhtiön 100-vuotissäätiöltä toukokuussa tekemänsä opintomatkan kustannuksiin. Opintomatka suuntautui Tukholmaan. Nuoret oppilaat viettivät pidennetyn viikonlopun kokemassa ruotsinkieltä aidossa ja historiallisesti mielenkiintoisessa ympäristössä.

Perjantaiaamuna 20.5. tilataksi nouti kymmenen hengen ryhmämme koulun pihasta ja vei lentokentälle. Lentomatka oli joillekin oppilaille ensimmäinen kerta ja siksi vähän jännittäväkin. Ruotsissa matka jatkui lentokentältä linja-autolla Tukholman keskustaan. Aivan ensimmäiseksi matkaohjelmassa oli tutustuminen Tukholman Sverigefinskaskolaniin. Siellä meidät vastaanotti koulun suomalainen rehtori Heli Lindström. Heli kertoi koulun toiminnasta ja näytti koulun tiloja. Saimme myös syödä koululla lämpimän ruuan.

Koululta teimme reippaan kävelyretken Mälarenin rantaa pitkin hotellille, jonne majoituimme.

Scandic-hotelli sijaitsi ihanteellisesti aivan keskustassa, mikä sopi alakouluikäisille matkalaisille mainiosti, sillä lähellä oli paljon nähtävää. Välipalan jälkeen lähdimmekin tutustumaan lähiympäristöön. Kävelimme katsomaan millaisia olivat Sergels torg, Gallerian, tavaratalot Åhléns ja NK sekä Drottningatan.

Lauantaina 21.5. teimme puolipäiväkävelyn Gamla Staniin. Kuljimme Kungsträdgårdenin kautta ja saavuimme kuninkaanlinnalle sopivasti vahdinvaihtoseremonian aikaan. Tutustuimme myös Gamla Stanin kapeisiin vanhoihin katuihin. Iltapäivän ja illan ohjelma oli ehkä odotetuin: oppilaat pääsivät Gröna Lundin huvipuistoon! Tuntui mukavalta, kun oppilaat silloin tällöin kertoivat, kuinka olivat osanneet asioida ruotsiksi erilaisissa tilanteissa, vaikka vain ihan vähänkin. Ja kun ruotsi ei riittänyt, oli englanti tullut avuksi!

Sunnuntai 22.5. oli matkan päätöspäivä. Aamupalan jälkeen teimme vielä joitakin tuliaisostoksia läheisellä Drottninggatanilla ja sitten lähti bussi kohti lentoasemaa, mistä kone lennätti meidät illaksi takaisin Suomeen. Matka oli onnistunut ja mieluisa kokemus. Ennakkoluulottomuus kielen käytössä ja iloinen yhteishenki jätti mahtavat kielimatkamuistot varmasti jokaiselle. A2-ruotsin ryhmä kiittää!

[ Kirjoita ingressi tähän ]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme