+
-+ Tulosta

Osaava Kouvolan seutu 2010-2011 (Osaava 1) ja Osaava Koulu kasvatus- ja oppimisympäristönä 2011-2012 (Osaava 2) –hankkeiden täydennyskoulutuksissa on panostettu vahvasti kouluyhteisöjen työhyvinvointiin, ensisijaisesti esimiesvalmennuksen keinoin. Meneillään oleva, jo järjestyksessään kolmas Osaava-hanke: Koulu tulevaisuuden kasvatus- ja oppimisympäristönä, 2012-2013, vastaa samaan hyvinvointiteemaan.

Valtakunnallisen Osaava-ohjelman rahoituksesta kohteisiin päättävät aluehallintovirastot (AVI).

Koulutusten suunnittelu

Koulutuksissa keskitytään syventämään jo aloitettuja prosesseja ja tuomaan enemmän konkretiaa sisältöihin. Rahoituksella turvataan myös koulun pitkäjänteinen kehittämistyö.

Oppilaitosjohdon valmennusprosessia ei samassa muodossa enää jatketa. Sen sijaan laatua ja osaamista syvennetään ja laajennetaan työyhteisö- ja yksilötasolle. Työyhteisökohtaisessa kehittämisessä korostetaan kokonaisvaltaista hyvinvointia koko kouluyhteisössä perusopetuksen strategioiden mukaisesti.

Koulutuksen suunnitteluun ja järjestämiseen kootaan tarvittaessa työryhmiä omasta organisaatiosta. Kouluttajiksi kutsutaan asiantuntijoita sekä omasta henkilökunnasta että ulkoisia kouluttajia. Jokainen koulutustapahtuma raportoidaan ohjausryhmälle tilaisuuden toteuduttua.

Koulutussuunnitelman teemat vuodelle 2013

1. Työnohjaukset teemoittain, ammatillisina ryhminä, hyväksytyn toiminnan mukaan

  • hyvinvointi
  • kasvatuskumppanuus
  • osallistaminen

2. Erillisinå toteutettavat opettaja- ja rehtorikoulutukset

3. Koulukohtaisina toteutettavat työyhteisökohtaiset kehittämiskoulutukset

  • Työyhteisökohtaiset koulutukset toteutetaan hankkeen teeman ja tavoitteiden mukaisinä vuoden 2013 aikana.
  • Kehittämissuunnitelmat hyväksyy ohjausryhmä, mutta koulutusten toteutuksesta vastaavat koulut itse.Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme