+
-+ Tulosta

Joustava koulupäivä

Kouvola on mukana Opetushallituksen pilotissa, jossa oppituntien lomaan sijoitellaan kerhotunteja. Joustavan koulupäivän kokeilussa kerhotoiminta, pitkä tauko tai tyhjä tunti on voitu sijoittaa aamuun, keskelle päivää tai iltapäivään. Kouluissa on saatu kokeilusta myönteistä palautetta.

Aamupäivän ja iltapäivän oppituntien väliin sijoitetuilla kerhotunneilla oppilaille on ollut tarjolla esimerkiksi liikuntaleikkejä, askartelua, soitinvalmennusta tai urheiluharjoituksia. Tauon aikana on voitu järjestää myös tukiopetusta eri oppiaineissa.
Kokeilukoulujen rehtoreille viime vuoden lopulla tehdystä kyselystä ilmenee, että koulupäivän keskelle sijoitettu pidempi tauko pitää yllä oppilaiden vireystilaa.

Kerhotoiminnan tai pitkän tauon avulla voidaan lisätä oppilaiden viihtymistä ja vähentää kiusaamista. Keskellä päivää järjestettyyn kerhoon oppilaat tulevat opettajien havaintojen mukaan mielellään, ja aktiivisuus jatkuu kerhon jälkeisellä oppitunnillakin. Vanhemmat ovat tyytyväisiä järjestelyyn, joka mahdollistaa myös kuljetusoppilaiden osallistumisen kerhotoimintaan. Koulujen henkilökunnan keskuudessa kokeilu on lisännyt keskustelua koulupäivän rakenteesta sekä mahdollisuudesta uudistaa koulun toimintamalleja.

Opetushallituksen viime syksynä käynnistämässä ja koordinoimassa kokeilussa on ollut mukana nelisenkymmentä koulua ja yksitoista kuntaa: Lahti, Pori, Kajaani, Kokkola, Kannus, Ylitornio, Varkaus, Kangasala, Vesilahti, Kouvola ja Vantaa.

Lisätiedot:

Piia Kesonen
Vs. palvelualueen esimies (pohjoinen)
020 615 9340

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme