+
-+ Tulosta

Niinistön koulu oli mukana valtakunnalliseen BiisiPumppu -hankkeeseen. Sen tavoitteena oli saada musiikin luova tekeminen osaksi suomalaisten koulujen opetustoimintaa. Tavoitteena on, että löydöksistä saataisiin uusia avauksia vuonna 2016 tehtävään opetussuunnitelmaan.

Projektin aikana tunnetut musiikintekijät, kuten Jukka Immonen, Ville Galle, Jenni Vartiainen ja Anssi Kela jalkautuivat kouluihin ympäri Suomen kertomaan, miten heidän biisinsä syntyvät ja opastamaan oppilaita musiikin tekemisessä opettajien apuna.

Niinistön koulussa hanketta luotsivat musiikinopettajat Tiina Papinoja Riikka Raukola. Kouvolan kummimuusikoina nähtiin Väinö Wallenius ja Pentti Rasinkangas. He saivat koko koulun biisien tekoon. Kaikki oppilaat pääsivät kokeilemaan omien sävellysten tekemistä joko yksin, parin, ryhmän tai koko luokan kanssa. Syksyllä 2014 sävellyksistä pidettiin konsertti.

Koulujen BiisiPumppu-projekti oli osa laajempaa Pumppu-hanketta, jolla halutaan parantaa musiikin menestymisen mahdollisuuksia ja musiikintekijöiden toimintaedellytyksiä Suomessa. BiisiPumppu-projektissa on mukana 13 pilottikoulua ympäri Suomen. Koulut ottavat musiikin tekemisen osaksi musiikin ja äidinkielen oppitunteja keväällä 2014.

Mukana projektissa olivat Teosto, Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Rockway, Kustannusosakeyhtiö Otava, F-Musiikki ja Atea Finland.

Lisätiedot: luokanopettaja Tiina Papinoja puh. 020 615 4541

Lue myös: Hyvän tuulen koulussa pumpataan biisejäKouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme