+
-+ Tulosta

Yrittäjän oppisopimus

Yrittäjille voidaan järjestää oppisopimuskoulutusta omassa yrityksessään. Oppisopimus perustuu koulutuksen järjestäjän, oppisopimustoimisto, ja yrittäjän väliseen sopimukseen.

Koulutukseen sovelletaan samoja tavoitteita ja sisältöjä kuin muuhunkin oppisopimuskoulutukseen. Koulutus sisältää henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaista työssäoppimista, jota täydennetään tietopuolisilla opinnoilla.

Yrittäjän oppisopimuskoulutuksessa suosituin tutkinto on ollut yrittäjän ammattitutkinto, mutta myös muut tutkinnot ovat mahdollisia.

Koulutuksen järjestäjän kanssa voidaan sopia myös toisen yrityksen osallistumisesta yrittäjän ohjaukseen. Tällöin toiselle yritykselle voidaan maksaa koulutuskorvausta oppisopimuskoulutuksessa olevan yrittäjän ohjauksesta ja neuvonnasta aiheutuviin kustannuksiin.

Muusta oppisopimuskoulutuksesta poiketen yrittäjien oppisopimuskoulutus ei perustu työsopimukseen. Yrittäjille ei myöskään makseta koulutuskorvausta omassa yrityksessä suoritetusta opintoihin liittyvästä käytännön työstä.

Yrittäjälle järjestettävään oppisopimuskoulutukseen kuuluva tietopuolinen opetus on muun oppisopimuskoulutuksen tavoin koulutettavalle maksutonta.

Oppisopimuskoulutus soveltuu parhaiten yrittäjille, joiden yritys on perustettu ja yritystoimintaa on jonkin aikaa harjoitettu.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme