+
-+ Tulosta

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimus on työnantajan ja opiskelijan välinen määräaikainen työ- ja koulutussopimus, jossa työnantaja maksaa oppisopimusopiskelijalle työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Oppisopimukseen sisältyy työehtosopimuksen mukainen koeaika, joka on yleensä 4 kuukautta.

Oppisopimuskoulutusta Kouvolassa järjestää KSAO Aikuisopisto

Oppisopimusopiskelu on käytännönläheinen tapa opiskella. Suurin osa ammatillisesta osaamisesta hankitaan työssäoppimalla, eli tekemällä käytännön työtehtäviä omalla työpaikalla. Oppimista tukevat tietopuoliset opinnot oppilaitoksessa, joiden osuus koulutuksesta on 5-20 %. Oppisopimuskoulutus johtaa samoihin ammatillisiin tutkintoihin kuin oppilaitostenkin järjestämä koulutus. Se tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet myös ammatilliseen lisäkoulutukseen. Tutkintoon valmistavassa oppisopimuksessa on tärkeää päästä tekemään ammatin/tutkinnon edellyttämiä työtehtäviä.

Tutkintoluettelo sisältää ammatilliset perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkinnot. Perustutkintoon valmistavan koulutuksen kesto on yleensä 2-3 vuotta. Ammattitutkintojen ja erikoisammattitutkintojen pituus on keskimäärin 1,5 - 2 vuotta. Ammatillisessa lisäkoulutuksessa koulutusaika vaihtelee 4-12 kuukauden välillä.

Koulutuksen sisällön ja ajankohdan suunnittelevat opiskelija ja työnantaja sekä koulutussuunnittelija tai -tarkastaja yhdessä. Oppisopimuksen voit solmia koska tahansa.

Opiskelijana voit hyödyntää oppisopimusta kun

  • sinulta puuttuu ammatillinen koulutus
  • työtehtäväsi laajenevat uusille tehtäväalueille
  • haluat kehittää ammattitaitoasi ja osaamistasi
  • kaipaat todistusta ammattitaidostasi
  • sinulta puuttuu muodollinen pätevyys

Työnantaja voi hyödyntää oppisopimusta kun,

  • yrityksessä on tarve kouluttaa uutta työvoimaa
  • sopivan koulutuksen saanutta työntekijää ei löydy työmarkkinoilta
  • ilmenee tarve kouluttaa henkilöstöä uusiin tehtäviin
  • työntekijän tehtävät edellyttävät ammattialalla erikoistavaa lisäkoulutusta.

Yhteystiedot

KSAO Aikuisopisto oppisopimuskoulutus
Utinkatu 44, G- ovi
45200
Kouvola
Aukioloajat: ma–pe klo 8–15
Tommi Neuvonen
Koulutustarkastaja
020 615 8124
tommi.neuvonenksao.fi

Liitetiedostot

Lasku opintososiaalisista eduista [pdf, 415 KB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme