+
-+ Tulosta

Psykiatriset sairaanhoitajat

Psykiatrinen sairaanhoitaja toimii perusopetuksessa. Psykiatrinen sairaanhoitaja on mielenterveystyön ammattilainen.

Työn tavoitteena on mielenterveysongelmien ennaltaehkäisy ja varhaisen tuen tarjoaminen sekä mielenterveysasioista puhuminen ja ymmärryksen lisääminen. Tavoitteena on oirehdintaan ja psyykeen liittyviin huoliin puuttuminen ajoissa ja tarpeen mukaan saattaminen hoidon piiriin. Konsultaation kautta osaaminen on myös opettajien ja vanhempien käytössä.

Työ sisältää esimerkiksi tapaamisia lapsen tai nuoren ja tarvittaessa perheen kanssa, oppilaan havainnointia luokka- tai ryhmätilanteessa, yhteydenpitoa vanhempiin ja tarvittaviin yhteistyökumppaneihin sekä opettajien ja muiden yhteistyötahojen konsultointia oppilaan tukemiseksi koulussa.

Työvälineitä ovat keskustelu, erilaiset testit ja arviointilomakkeet sekä pienempien kanssa pelit, leikit. Psykiatrisen sairaanhoitajan toimenkuvaan kuuluvat myös kriisityö ja akuutit tilanteet sekä äkillisiin lapsen ja nuoren mielenterveyttä uhkaaviin tilanteisiin puuttuminen. Tarvittaessa kotikäynnit. Ryhmätoimintaa ja teematunteja järjestetään tarvittaessa.

Yhteystiedot

Psykiatristen sairaanhoitajien yhteystiedot löytyvät peruskoulujen sivuilta

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme