+
-+ Tulosta

Psykologi toimii varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja toisella asteella tarjoten tukea kaikissa lapsen ja nuoren elämänvaiheissa. Psykologi on käyttäytymisen, ajattelun ja tunne-elämän asiantuntija kouluyhteisössä. Psykologipalvelu on osa koulun lakisääteistä oppilashuoltoa.

Psykologi tekee ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä tukemalla koko kouluyhteisön hyvinvointia. Psykologin työssä painottuvat sekä koulun sisäisten että ulkoisten yhteistyötahojen konsultaatiot oppilaiden kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämiseksi koulussa. Psykologi pyrkii toiminnallaan lisäämään psykologista tietoa ja sen hyväksikäyttöä koulussa. Psykologisella osaamisella tuetaan koulun ja kodin kasvatustyötä. Psykologit kehittävät oppimista sekä tervettä psyykkistä kasvua ja kehitystä tukevia toimintatapoja ja -ympäristöjä yhdessä koulun muun henkilökunnan kanssa.

Psykologit palvelevat yksittäisiä oppilaita koulunkäyntiin, oppimiseen, psyykkiseen kasvuun ja kehitykseen tai ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Psykologista työtä tehdään tiiviissä yhteistyössä oppilaiden vanhempien kanssa osallistavan kasvatuskumppanuuden ja vuoropuhelun periaatteilla. Laaja-alaista osaamista vaativissa tilanteissa psykologityötä tehdään moniammatillisissa verkostoissa oppilaan ja perheen osallisuutta korostaen. Työskentelymuotoina ovat psykologiset tukikeskustelut ja arvioinnit, luokkahavainnointi sekä ryhmä-ja luokkainterventiot. Psykologit tekevät tarvittaessa psykologisia tutkimuksia ja antavat niistä lausuntoja. Psykologi ohjaa oppilaan tarvittaessa muun asiantuntija-avun piiriin.

Yhteystiedot

Psykologeihin saat yhteyden oppilaitosten kautta:

Peruskoulut Lukiot KSAO

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme