+
-+ Tulosta

Kaupungin heraldisena tunnuksena toimivan vaakunan on suunnitellut heraldinen taiteilija Tapani Talari.

Heraldinen selitys
Mustalla kilvellä hopeinen aaltokoroinen tyviö ja kultainen liljapäinen kuusipuolainen sideruusuke.


Aiheperustelu
Vaakunan värit viittaavat Kymenlaakson maakuntaväreihin, aaltokoroinen tyviö teemaan Kymijoen kaupunki ja kuusipuolainen sideruusuke kuuden kunnan liittoon sekä liljat puolien päissä Kymenlaakson maakuntakukkaan kurjenmiekkaan.

Värit
Vaakunan värit ovat musta, hopea valkoinen ja kulta. Jos hopeaa ja kultaa ei painovärinä käytetä, hopea korvataan valkoisella ja kulta keltaisella (CMYK 0/15/94/0, PMS 123).

Oikeus vaakunan käyttöön

Lupamenettely
Vaakunan käyttämiseen voidaan antaa hakemuksesta lupa yksityiselle henkilölle tai yhdistykselle kotiseutua osoittavana osakuviona lipussa, viirissä, jäsenmerkissä tms. sekä perustellusta syystä elinkeinotoimintaan.

Lupa tarvitaan myös, jos halutaan jakaa tai myydä vaakunalla merkittyjä tavaroita ja käyttää vaakunaa ilmoituksessa, julisteessa, kilvessä jne. Kaupallisiin tarkoituksiin tulee käyttää pääsääntöisesti Kouvolan markkinointitunnusta, ei vaakunaa.

Luvan voi anoa sähköpostitse: viestinta@kouvola.fi.
Kerro, missä tarkoituksessa ja minkälaisessa tuotteessa vaakunaa olisi tarkoitus käyttää.

Ilmoitusmenettely
Vaakunaa saa käyttää asianmukaisella luvalla julkaistavassa kartassa, matkailua tai kotiseututyötä palvelevassa julkaisussa, hakuteoksissa ja tieteellisiin tai opetustarkoituksiin käytettävissä julkaisuissa.

Vaakunan käytöstä on kuitenkin aina ilmoitettava kaupungin viestintään, puh. 020 615 7000 tai sähköpostilla viestinta@kouvola.fi, jonne samalla on toimitettava kappale esineestä tai julkaisusta, jossa vaakunaa käytetään. Mikäli sellaista ei voida kohtuudella vaatia, kuvakin riittää.

Graafinen ohjeistus:

Sijoita teksti vähintään 5 mm:n päähän vaakunan reunoista.

Sekä väri- että mustavalkoisessa vaakunassa hopea korvataan valkoisella värillä.

Ilmoittaessasi vaakunan käytöstä ilmoita myös minkä kokoisena ja missä muodossa vaakuna tullaan julkaisemaan. Pyydä oikea versio kaupungin viestintäyksiköstä. Palvelemme mielellämme hyvän lopputuloksen saamiseksi.

Yhteystiedot

Torikatu 10
45100 Kouvola
puh. 020 61 511 (vaihde)
faksi 020 615 3054

Postiosoite

Kouvolan kaupunki
Viestintä
PL 85
45101 Kouvola

Sähköposti

viestinta(at)kouvola.fi
etunimi.sukunimi(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme