+
-+ Tulosta

Joulumarkkinoiden aika

Joulunaika Kouvolassa alkaa Sami Hyypiä Areenan joulumarkkinoista.

teksti Jukka Behm

Sami Hyypiä Areenan joulumarkkinat mainos

Vuonna 2002 Lions Club Kuusankoski/Voikkaa järjesti ensimmäisen kerran joulumarkkinat Sami Hyypiä Areenalla.

"Aloitimme tyhjästä, mutta sana kiiri ja seuraavana vuonna halli täyttyi kauppiaista ja asiakkaista", sanoo klubin presidentti Santtu Aitala.

Kävijämäärä kasvoi vauhdilla. Vuonna 2007 hallin käyttötiloja mitoitettiin uudestaan, jotta myyjille saatiin enemmän tilaa.

"Menestyksen salaisuus ovat hyvät puitteet, sisätilat ja isot parkkialueet. Paikkamaksu myyjille on kohtuullinen."

Jouluksi 2016 leijonat luovuttivat tapahtuman Pilkanmaan Pilkkeelle, mutta työmaa osoittautui yhdistykselle liian suureksi. Leijonat ovat jälleen peräsimessä, ja lankoja käsissään pitää Aitala.

Aitala vastaa järjestelyistä ja markkinoinnista. Hän on myös joulumarkkinat-idean isä.

Onko koko Voikkaan klubi mukana talkoissa?

"Meitä on 23 ja keski-ikä 65. Eli ei. Muut Kouvolan klubit tukevat ja tekevät työsuorituksia. Yhteistyökumppaneina on myös paikallisia urheiluseuroja, jotka saavat työn kautta meiltä avustusta toimintaansa."

Vapaaehtoisia tarvitaan tapahtuman vetämiseen kolmisenkymmentä. Areenan keinonurmi suojataan levyillä. Niiden asentaminen ja purkaminen on iso työ. Parkkipaikkaohjaus vie paljon tekijöitä.

Tänä vuonna Sami Hyypiä Areenalle on tulossa 150 myyjää. Tarjolla on lahjatavaraa, käsitöitä ja herkkuja. Jotkut markkinoille saapuvat vain kahvittelevat ja käyvät syömässä, osaa hakee lahjat ja osa tekee heräteostoksia. Kaikki nauttivat tunnelmasta.

"Aluksi vieraita kävi Vaasaa myöten, mutta vastaavia sisätapahtumia on tullut muuallekin."

Joulumarkkinat on vanha suomalainen perinne. Kouvolassa se kiinnostaa, sillä hiljaisinakin vuosina kävijöitä on ollut yli kymmenentuhatta.

Tapahtuman tuoton leijonat jakavat hyväntekeväisyyteen.
"Etenkin nuorten tukemiseen", Aitala kertoo.

Sami Hyypiä Areenan joulumarkkinat sunnuntaina 2.12.2018 kello 9:00-17:00.

Lisää joulunajan ja muita talven tapahtumia löydät kaupungin talvitapahtumalehdestä.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme