+
-+ Tulosta
Valkaelakodin rantaa

Toisenlainen sunnuntai-ilta intervalliosastolla

Osastoelämän rutiineja rikkoaksemme päätimme viedä koko pienen yhdeksänpaikkaisen intervalliosastomme asiakaskunnan illanviettoon Valkealakodin piha-alueella sijaitsevaan rantaan.

Jo edellisenä iltana kyselimme asiakkailta, mitä heidän tekisi oikein kovasti mieli iltapalaksi. Grillimakkaraa ja pannaria oli vastaus kuin yhdestä suusta. Teimme pikaisen tilauksen keittiöhenkilökunnallemme tarvikkeista ja iloksemme seuraavana päivänä iltavuoroon saapuessamme meitä odottivat grillimakkarat ja pannariainekset. Muiden töiden ohella paistoimme pannarin valmiiksi ja veimme rantatuvalle tavaraa niin cd-soittimesta sähkögrilliin kuin frisbeegolf maalikorinkin.

Frisbeegolfin peluuta

Päivällisen jälkeen asiakkaamme lepäilivät hetken ja sitten siirryimme hyvin pukeutuneina rantaan, muutamat pyörätuoleilla ja rollaattorien tukemina. Ilma oli mukavan aurinkoinen, joskin hieman tuulinen. Ikivihreät soivat mökissä ja ihan mökin tuntumassa pihalla otimme pienet kisat frisbeegolfia. Lähes jokainen asiakas innostui ainakin kokeilemaan lajia, muutamat enemmänkin. Tuuli saattoi vähän haitata suorituksia, mutta iloa se ei vähentänyt yhtään. Jokaiselle maalille hurrattiin ja taputettiin, hattutemput saivat raivoisan suosion. Pelailun aikana grilli kuumentui ja makkarat maistuivat hyvin ihan jokaiselle rantamökin seinien sisällä tuulelta suojassa. Iltapalan kruunasi pannari mansikkahillolla kera kahvikupillisen, koska iltakahvi jos mikä on se, josta ei meidän osastolla tingitä.

pannukakkua hillolla

Hassuilta tapauksiltakaan ei vältytty. Eräs asiakkaamme nimittäin päätti pinkaista läheisen pienen metsikön reunaan. Hoitajat tietysti sydän läpättäen sinkosivat perään ja hetken kuluttua selvisikin, että se oli vain luonto joka oli asiakastamme kutsunut. Kun ei wc:tä rantamökillämme ollut, katsoi hän aiheelliseksi hoitaa asian niin kuin ennen vanhaan. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

makkarat paistuvat grillissä

Osastolle palasi yhdeksän väsynyttä, mutta onnellista asiakasta. Kiitoksia erilaisesta illasta kuului jokaisesta suusta. Eräs rouva kertoi puhelimessa omaiselleen, kuinka mukavaa oli olla ulkona koko ilta ja paistaa makkaraa. Ihan kuin olisi kesämökillä ollut. Toinen mietti, että varmasti uni tulee nyt hyvin, kunhan ensin on kerrannut mielessään mitä kaikkea kivaa illan aikana oli tapahtunut. Erään asiakkaan suusta kuultiin kiitos siitä, että hoitajat olivat viitsineet järjestää näin erilaisen illan. Ilo tästä oli täysin hoitajien puolella, koska heidän mielestään iltavuoro oli ollut mitä parhain. Onnea on pieni osasto jossa pystyy helposti toteuttamaan rutiineista poikkeavaa hoitotyötä.

Ihanaa ja lämpöistä kesää; Jonna

52

Kommentoi

Nimi / Nimimerkki

Kommenttiteksti:
 

Kommentit

17.06.2015 15:17
Mukava juttu!
Teukka

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme