+
-+ Tulosta

Senioreiden Suhinat 2016

Senioreiden Suhinoita vietettiin 11.10.2016. Tapahtumassa esiteltiin muun muassa ikääntyneiden palveluja. Seuraavassa muistelua kuvin ja videoin sekä vinkkilinkkejä joihinkin esiteltyihin palveluihin.

Arjen tukena on Hyvinvointiasema

Ikääntyneiden varhaiset palvelut ovat Kouvolan kaupungin Hyvinvointipalveluissa keskittyneet yli 65-vuotiaiden arjen tukemiseen ja ohjaamiseen:

Ikäasemalla kohdataan arkisin

Seniorejen SuhinatSenioreiden Suhinoiden kävijöitä Ikäasemalla.

Kauppakeskus Hansassa sijaitseva Ikäasema on avoinna arkisin kello 9.00 – 14.30. Ikäasemalla saa neuvontaa, ohjausta, uusia tuttavia, päivän lehdet, kahvia, liikuntaa ja tarjolla on erilaisia ohjelmahetkiä. Ikäasemalla palvelee palveluohjaaja ja terveydenhoitaja. Senioriterveysneuvonnalla on avoin vastaanotto arkisin kello 9.00 – 12.00 Ikäasema julkaisee jokaiselle kuukaudelle kuukausiohjelman, jonka voi käydä katsomassa myös netissä www.kouvola.fi/ikasema. Ikäaseman ohjelmassa on viikon jumppaliike, joka käydään läpi myös maanantaisin tuolijumpan yhteydessä kello 13.00. Lisäksi viereisestä huoneistosta löytyy kuntosali. Kuntosalin käyttäminen on ilmaista yli 65-vuotiaille ja vapaat vuorot ovat arkisin kello 9.00 – 13.00 välisenä aikana.

Katso video Suhinoiden Pop Up-tilasta!

Vapaaehtoiset Saattajat

Ikäasemalla on saattajapalvelu ja saattopyyntöjä otetaan vastaan arkisin kello 9.00 – 10.00. Saattaja voidaan pyytää esimerkiksi lääkärikäynnille avuksi, jolloin soitetaan Ikäaseman palveluohjaajan numeroon 020 615 8594. Saattajat ovat vapaaehtoistyöntekijöitä, minkä vuoksi saattopyyntö on hyvä tehdä hyvissä ajoin. Saattajapalvelua käyttänyt Ritva Hietala kommentoi, "Kaikki kehut miten on saanut apua, kaikki saattajat ovat olleet ystävällisiä. Viimeksikin oli ihanan tyyni ja ystävällinen saattaja." Saattajia kohdattiin ja jututettiin Senioreiden Suhinoiden Pop up-tilassa kello 10.00 – 16.00.

Suhinoissa oltiin tanssien lumoissa

Outinen ohjaa sambaa Ikäasemalla. Kuva: Eija Tiitinen

Suhinapäivänä tanssinohjaaja Janne Outinen ohjasi tanssituokion Ikäasemalla, jolloin sekoitettiin erilaisia tanssityylejä. Janne kertoi edellisistä ohjauskerroista Ikäasemalla, että "valikoimaan kuului niin lattarirytmejä ja perinteisiä suomalaisia tansseja. Ne ketkä eivät jaksaneet nousta tanssilattialle, tanssivat upeasti pöytien äärellä ylävartaloa, käsiä ja jalkoja liikuttaen musiikin rytmissä."
"Mennäänhän hidasta valssia, mennäänhän?", kuului jostakin pöytien välistä.
"Tottahan toki, se olikin mielessäni seuravaksi tanssiksi", vastasi tanssinopettaja Janne Outinen. Hitaan valssin jälkeen Suomalainen- ja Argentiinalainen tango olivat kestosuosikkeja.

Katso Outisen videonäyte Ikäasemalta!

Muistetaan jumpata muistia ja kuvitellaan runovarttia

Kouvolan seudun Muisti ry järjesti Digiaivojumpan (tutustu linkistä!) Suhinapäivänä ja oli myös Ikäasemalla paikan päällä kertomassa toiminnastaan. Muistiklubi kokoontuu Ikäasemalla kolme kertaa syys- ja kevätkaudella erilaisten aiheiden parissa. Tietoiskujen ja alustusten aiheiden valinnassa kuunnellaan muistiklubeille osallistuneita, joilta on tullut palautetta, kuten "Monipuolinen ohjelma", "Hyvä tunnelma" ja "Hyvää asiaa joka päiväisistä elämään liittyvistä tavoista." Tavoitteena on yhdessä muistellen aivoterveyteen, muistiin ja muistisairauksiin liittyvän tiedon jakaminen osallistujien kesken.

Katso kuvia Senioreiden Suhinoista 11.10.2016!

28

Kommentoi

Nimi / Nimimerkki

Kommenttiteksti:
 

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme