+
-+ Tulosta

Ikäaseman frisbeegolfin mestaruus

Kouvolan Hyvinvointipalveluiden, Ikääntyneiden varhaisten palveluiden keskisen alueen Hyvinvointiasema on Ikäasema, joka sijaitsee Hansakeskuksen 2. kerroksessa. Ikäasema järjesti yhdessä Kouvolan Liikuntapalveluiden kanssa frisbeegolftapahtuman, joka oli jo kolmas laatuaan.

Kauniissa aurinkoisessa säässä kokoonnuttiin Kouvolan Urheilupuiston frisbeegolfradalle, jossa oli aistittavissa urheilutapahtuman tuntua. Täytyy todeta silmälasieni lävitse, jotka jäivät työpöydälle, että harjoitus tekee mestarin. Mestariksi tuli vuosi sitten frisbeegolfin Ikäihmisten radalle kasvot antanut osallistuja. Edellisenä vuonna järjestettiin teoriaopastus ennen Urheilupuistoon menoa, jossa myös valistettiin kuvien ja videoiden kera soveltavasta frisbeegolfradasta. Soveltavassa frisbeegolfradassa vältettiin mäkialueita, joten radaksi tulivat väylät 1 – 4 ja väylä 9, jossa tiiauspaikka oli mäen alla. Koska osallistujat olivat tällä kertaa niin sporttisia, käytiin kokeilemassa hypoteesit todeksi. Tällä kertaa käytiin kokeilemassa mäkialueita ja todettiin niiden vaaratekijät käytännössä, joita olivat jyrkkyys, liukkaus ja epätasaisuus. Voittajan on heleppoo smilettää ja voitto Šekkinsä kanssa bilettää. Voittaja totesikin, että näitä kisoja voisi olla kaksikin kertaa päivässä, niin voisi ruveta ammattilaiseksi. Voittajalle jakamani ja allekirjoittamani kunniakirja pääsi kuulemma presidentti Tarja Halosen myöntämän kunniakirjan viereen. Toiseksi tullut kisailija teki ns. hopeatemput 2015 jääkiekon mm-kisojen tyyliin.

Frisbeegolf on liikuntalajina parhaimpia Ikäihmisille, missä toteutuu sosiaalisuus ja hauska liikkuminen. Varsinkin Urheilupuiston frisbeegolfrata, jossa on lyhyet välimatkat maaliin. Laji on myös turvallinen, kun ei mennä pusikkoon tai mäkiin rypemään. Frisbeegolfliitolla on sm-kilpailut yli 60-vuotiaille. Toki eikös 60-vuotias ole vielä nuori? Ikä on numeroita, kuten myös heittojen määrä. Jotkut pääsevät birdieen linnun lailla tai paariin, jotkut joutuvat bogie, bogie, bogieen. Joillekin plus on miinus ja toisin päin. Tulos lähtee jokaisesta itsestään, se mitä tavoittelee määrittää onnellisuuden. Seuraava mahdollisuus kokea onnellisuutta frisbeegolfissa on heinäkuun 28. päivä Urheilupuistossa, jossa Ikäaseman mestaruus ratkotaan jälleen kerran.

Ikäaseman palveluohjaaja Toni Puuronen

63

Kommentoi

Nimi / Nimimerkki

Kommenttiteksti: