+
-+ Tulosta

Ajankohtaista

Kaupunginhallitus päättää Sarkolan koulun siirtymisestä väistötiloihin Tornionmäkeen

10.1.2019

Sarkolan koulun väistötila-asia tuodaan kiireellisenä kaupunginhallituksen päätettäväksi maanantaina 14.1.2019. Väistötiloiksi ehdotetaan Tornionmäen koulun tiloja, jonne koulun oppilaille järjestettäisiin kuljetus päivittäin linja-autoilla.

Sarkolan koulun tilanne huononi merkittävästi 2018 syysloman jälkeen, eikä rakennuksen laajoja ja moninaisia ongelmia pystytty vähentämään väliaikaisilla kunnostustoimenpiteillä. Koulussa tehdyn henkilökunnan oirekartoituksen ja teknisten kunnon perusteella tilanne vaatii siirtämistä väistötiloihin jo suunniteltua aikaisemmin odottamaan uuden koulurakennuksen valmistumista.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että se hyväksyy Sarkolan koulun siirron väistötiloihin Tornionmäen kouluun ja valtuuttaa perusopetuksen hallinnon toteuttamaan järjestelyt yhteistyössä tilapalveluiden kanssa mahdollisimman pian.

– Tornionmäen koulukiinteistöä valmistellaan Sarkolan koulun väistötilaksi yhteistyössä varhaiskasvatuksen kanssa. Ensimmäisen vuoden Tornionmäen koulun tilat ovat yhteiskäytössä varhaiskasvatuksen kanssa. Väistötiloihin siirrytään heti kun tarvittavat valmistelut on tehty ja tiloihin on asennettu tarvittava opetusvälineistö, kertoo perusopetuksen palvelupäällikkö Kim Strömmer.

– Oppilaat kuljetetaan väistötiloihin päivittäin linja-autoilla. Linja-autojen kilpailutus aloitetaan hallituksen päätöksen jälkeen ja oppilaskuljetukset järjestetään lukujärjestysten mukaisesti, Strömmer jatkaa.

Sarkolan koulussa opiskelee tällä hetkellä 265 oppilasta ja työskentelee noin 35 henkilökunnan jäsentä. Väistötilan tarve on 14 opetusryhmän kotiluokkaa sekä kaksi aineopetuksen luokkaa. Strömmerin mukaan Tornionmäen koulukiinteistö soveltuu hyvin väliaikaiseksi koulutilaksi tarjoten tarvittavat tilat opetukseen ja välituntien viettoon.

Perusopetuksen kehittämisen työryhmä aloittaa suunnittelun Kouvolan 20 koulun mallin toteutuksesta

Lasten ja nuorten lautakunta päätti 12.12. kokouksessaan asettaa perusopetuksen kehittämisen toteuttamisohjelman valmisteluun työryhmän, jonka kokoonpano on nyt selvillä:
Va. opetus- ja kasvatusjohtaja (koollekutsuja) Veikko Niemi
Opetuspalvelupäällikkö Kim Strömmer
Kasvun tuen päällikkö Pirjo Piiroinen
Varhaiskasvatuspäällikkö Helena Kuusisto
Koulutuspalvelupäällikkö Timo Tiainen
Toimitilajohtaja Juha Jormanainen
Kiinteistöpalvelujohtaja Päivi Takkinen
Ympäristöterveystarkastaja Reijo Pesonen
Yleiskaavapäällikkö Marko Luukkonen
Liikuntapäällikkö Teemu Mäkipaakkanen
Kulttuuripäällikkö Elina Koivisto
Joukkoliikennelogistikko Antti Pakkanen
Talousjohtaja Hellevi Kunnas (varalla Katri Kemppi)
Kymsoten osallisuuden palvelujen johtaja Ismo Korhonen (varalla Päivi Mattila)

Varhaiskasvatuspäällikkö, opetuspalvelupäällikkö, koulutuspalvelupäällikkö ja kasvun tuen päällikkö ovat tulevia nimikkeitä, jotka hyväksytään kh:n kokouksessa hallintosäännön päivityksen yhteydessä.

– Työryhmän työn tavoitteet ovat samat kuin itse verkkoratkaisua suunniteltaessa. Perusopetuksen kehittäminen konkretisoituu oppilaan turvallisena ja kasvua tukevana oppimisympäristönä, jossa on mielekästä oppia ja luodaan kestävä perusta tulevaisuudelle. Tämän säilyttäminen ja edelleen parantaminen edellyttää kaupungilta kestäviä valintoja käytössä olevin resurssien suuntaamiseksi mahdollisimman oikein, toteaa va. opetus- ja kasvatusjohtaja Veikko Niemi.

– Työryhmä tekee konkreettisen ehdotuksen eli suunnitelman, jonka mukaan Kouvolan 20 koulun malli toteutetaan käytännössä. Jokainen viisi aluetta ovat erilaisia toimintaympäristöltään, joten jokaisen alueen kouluverkkoratkaisu suunnitellaan aluekohtaisesti mutta niin, että kuntakohtaiset tavoitteet toteutuvat mm. erityisen tuen, erityisopetuksen ja painotetun opetuksen osalta, Niemi jatkaa.

Kasvatus- ja opetuslautakunta ohjaa suunnitelman valmistelutyötä, mutta osallistuu itsekin yhteiseen suunnitteluun. Tammikuun 24. päivä järjestetään ensimmäinen yhteinen työpaja koulujen rehtoreille ja lautakunnalle. Kuntalaiset osallistetaan erityisesti aluetason suunnitteluvaiheessa.

Toteuttamisohjelman on määrä olla valmis elokuun loppuun mennessä. Tavoitteena on, että lautakunta ja kaupunginhallitus saavat toteuttamisohjelman käsiteltäväkseen niin, että siihen sisältyvät toimenpiteet voidaan ottaa huomioon vuoden 2020 talousarviota laadinnassa.

Jo päätetyt Valkealan, Anjalan ja Sarkolan kouluinvestoinnit eivät sisälly tulevaan perusopetuksen kehittämisen toteuttamisohjelmaan. Sen sijaan ohjelma linjaa muita kouluja koskevia toimenpiteitä kuluvan valtuustokauden eli vuoden 2021 loppuun asti, jolloin suunnitelmat tarkistetaan.

Lisätietoja:
perusopetuksen palvelupäällikkö Kim Strömmer, puh. 020 615 7173, kim.strommer(a)kouvola.fi
va. opetus- ja kasvatusjohtaja Veikko Niemi, puh. 020 615 7727, veikko.niemi(a)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme