+
-+ Tulosta

Työ ja yrittäminen

Kaupungin työssäkäyntialueella on noin 37 200 työpaikkaa ja 4 500 yritystä. Teollisuuden osuus alueen yritysten liikevaihdosta on lähes puolet ja vahvin erikoistumisala on – rakennemuutoksesta huolimatta – metsä- ja paperiteollisuus.

Kouvolan erinomainen sijainti taas kirittää logistiikkatoimialojen kehitystä. Sekä julkisten että yksityisten palveluiden rooli elinkeinorakenteessa on merkittävä. Yhteisvoimalla eteenpäin. Alueen elinkeinopalvelut muodostuvat kaupungin elinkeino-organisaatiosta ja tähän kiinteästi kuuluvasta yhteistyöverkostosta.

Keskeinen toimija on kaupungin omistama elinkeinoyhtiö Kouvola Innovation Oy (Kinno), joka vastaa monipuolisista yrityspalveluista ja hanketoiminnasta. Kouvola Innovationin kaikki toiminta tähtää viimekädessä seudun elinvoimaisuuden kasvattamiseen. Kinno parantaa yritystoiminnan edellytyksiä ja tukee yritysten syntymistä, sijoittumista, kehittymistä ja säilymistä seudulla.

Kehittämistoiminnalla tuetaan elinkeinorakenteen uudistumista ja monipuolistumista,
alueen vahvuudet ja osaaminen huomioiden. Seudun pk-yritykset ovat aktiivisesti mukana kehitysprojekteissa.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme