+
-+ Tulosta

Suuronnettomuusharjoitus 2013

Kouvolan ratapihalla järjestettiin keskiviikkona 18.9.2013 suuronnettomuusharjoitus. Harjoituksella testattiin eri organisaatioiden yhteistyötä, toimintakykyä ja ohjeiden toimivuutta kriisitilanteessa.

Suuronnettomuusharjoituksessa Kouvolan ratapihalla tapahtui kuvitteellinenkemikaalionnettomuus. Harjoituksessa evakuoitiin, hoidettiin ja kuljetettiin henkilöitä hoitoon.

Harjoitus näkyi vilkkaampana hälytysajoneuvo- ja helikopteriliikenteenä keskustan alueella. Lisäksi harjoituksessa kokeiltiin väestöhälyttimillä annettavaa kokeilumerkkiä klo 10.00 ja 10.45 Kouvolan kantakaupungin alueella (Salpakeskus, Sippolankatu, Utinkatu vesitorni ja Mielakan seurakuntakeskus). Väestöhälyttimistä annettiin myös kokeilupuhetiedotteita harjoituksen aikana.

Harjoitukseen osallistuivat mm. Kymenlaakson Pelastuslaitos, VR, Carea, Pohjois-Kymen sairaala, Puolustusvoimat, Poliisi ja Kouvolan kaupunki.

Harjoituksen kulusta ja onnistumisesta tiedotetaan myöhemmin.

Lisätietoja:
Ilpo Tolonen
Pelastuspäällikkö
Kymenlaakson Pelastuslaitos
puh. 05 231 6213 tai 044 702 6213
etunimi.sukunimi@kympe.fi

Ohjeita

Toiminta yleisen vaaramerkin soidessa:
• sisälle suojautuminen
• ilmastoinnin sulkeminen
• radion kuuntelu
• Vältä puhelimen käyttöä etteivät linjat tukkeudu

Vaaratilanteisiin varautumisesta lisätietoa:
http://www.kympe.fi/index.php/ohjeet-ja-lomakkeet

Turvallisuustiedote suuronnettomuuden varalta:
http://www.kympe.fi/images/stories/PDF/seveso_tiedote_kouvola.pdf

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme