+
-+ Tulosta

Turvallisuus Kouvolassa

Kouvolassa on kehitetty esteettömyyttä ja kevyen liikenteen turvallisuutta sekä monia muita keinoja ehkäistä tapaturmia ja lisätä turvallisuutta.

Kouvolassa on tehty määrätietoista turvallisuus- ja tapaturmatyön kehitystyötä jo usean vuoden ajan. Osana tätä työtä on kehitetty esteettömyyttä ja kevyen liikenteen turvallisuutta sekä monia muita keinoja ennalta ehkäistä tapaturmia ja lisätä turvallisuutta. Koulujen turvallisuustyö perustuu systemaattiseen turvallisuusarviointiin, johon on luotu oma menetelmänsä seurantamatriiseineen. Kouvolan kaupunkikeskustatyö ja turvallisuusnäkökulman nivominen siihen on saanut erityistä kiitosta.

Ainutlaatuista Kouvolan turvallisuustyössä on paikallisen tapaturmatilastoinnin kehittäminen. Kouvolan kaupungin Tapaturmien ja väkivallan ehkäisykeskuksessa (START-hanke, päättynyt 31.10.2013) tehdyn työn tuloksena Kouvolassa on kansainvälisestikin arvioiden ainutlaatuinen syypohjainen tapaturmatiedon seurantajärjestelmä. Tapaturmien syihin pureutuvaa tilastotietoa on kerätty osana aluesairaalan ja terveyskeskuksen potilastietojärjestelmää vuodesta 2002 lähtien. Vuoden 2006 alusta järjestelmää on täydennetty web-pohjaisella tapaturmatiedon keruulla päivähoidosta, kouluista ja vanhusten huollon hoitolaitoksista Pohjois-Kymenlaakson alueella.

Kouvolan turvallisuustyö on laajapohjaista. Sen tavoitteena on kehittää toiminta- ja elinolosuhteita kunnassa niin, että asukkaiden ja kunnan työntekijöiden tapaturmat vähenevät, hyvinvointi lisääntyy ja terveydenhuollon kustannukset alenevat. Samalla halutaan kehittää tapaturmaosaamiseen liittyvää tutkimustoimintaa sekä etsiä mahdollisuuksia hyödyntää liiketoiminnallisesti tapaturmien ennaltaehkäisyn toimintamalleja ja tuotteita.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme