+
-+

Kouvola-päivä

Kouvola viettää tänä vuonna 8-vuotispäiväänsä mukaillen Suomi 100 -juhlavuoden teemaa "Yhdessä". Tapahtumat keskittyvät lauantaille 13.5.2017 pääosin keskustaan Kouvolan Kauppatorille ja Kuusankoskitalolle. Perjantaina 12.5.2017 järjestetään perinteinen kulttuuripalkintojuhla ja Nuori Kouvola -palkintotilaisuus.

Katso Kouvola-päivän ohjelma [pdf, 530 KB]

Kouvola-päivä tarjoaa kaikenikäisille kaupunkilaisille mahdollisuuden osallistua mukavissa merkeissä tapahtumiin ja tutustua monipuolisten ohjelmien kautta eri alueisiin, tiloihin, palveluihin ja toimijoihin. Vuodesta 2010 alkaen Kouvola-päivää on juhlittu vuosittain aina toukokuun alussa.

Kouvola-päivä 2017 Ohjelma

Katso Kouvola-päivän ohjelma [pdf, 530 KB]

Perjantaina 12.5. Lääninpuiston muistopuualueelle istutetaan itsenäisen Suomen juhlavuoden kuusi. Perjantaina myös keskustan yrittäjät pystyttävät pop-up -myyntipisteitä kauppakeskus Manskiin ja Hansaan. Ikäihmisille järjestetään perjantaina omaa ohjelmaa.

Lauantaina 13.5. Kauppatorilla on monipuolista ohjelmaa, Hansassa nuoriso tapaa tubetähtiä OPn tubepäivässä ja Kaupungintalon puistossa vietetään piknik-nuokkaria. Kouvola-päivän avaustervehdyksen toivottaa lauantaina uusi Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka.

Lasten Lauantai klo 10-13 kauppatori

Keskustaan tuo vipinää jo perinteinen Lasten Lauantai, jossa Kauppatorilla nähdään mm. satubalettia, satuhetki, teatteria ja musiikkia. Ohjelmassa ovat Satubaletti Pikkuballeriinan kevätänäytös, Päiväkoti Aarresaari, PKMO:n nuorisopuhallinorkesteri, Kirjastokissa Villi-Rillin satutuokio, Kouvolan Teatterin Peppi Pitkätossu sekä Tykkimäen sirkuskoulun esitys. Mukana menossa on myös jumppaamassa Dinosaurus Kääkki, joka aikoo osallistua 100 vuotiaan Suomen kunniaksi 100 liikuntatapahtumaan tänä vuonna. Torikadulla on lisäksi Kirjastoauto Regina, KymiSunin vene, Tykkimäen Sirkuskoulun työpaja sekä Pomppulinna ja pelipiste.

Lasten Lauantain järjestää Kouvolan Ydinkeskusta ry.
Lisätiedot: www.kouvolanydinkeskusta.fi

Pyöräilykauden avaus klo 12.30

Kevään pyöräilykausi ja Fillariralli käynnistetään ohjelman kera Kauppatorilla. Tule hakemaan oma pyörävaelluskorttisi ja aloitustapahtuman leima Kouvolan Kaupungin pisteeltä torilta klo 10–13. Pyörävaelluksessa tänä vuonna 22 eri leimauspistettä. Leimauspisteitä on aina Tuohikotista Iittiin ja Hurukselaan. Aikaa kerätä leimoja on 13.5.-31.8.2017.Osallistu ja voita pyöräilyaiheisia palkintoja!

Tanssin iltapäivä kauppatorilla klo 13 alkaen

Ohjelma Kauppatorilla jatkuu lauantaina tanssin iltapäivän merkeissä. Lavalla nähdään Flamenco-tanssiryhmä, Tanssiryhmä Cougars, Kasareikka kansantanssiryhmä, pyörätuolitanssipari Timo Pyykkönen ja Tuuli Harju sekä Studio Move UP Latin Show tanssiryhmä ja Studio Dance Pit´n nuorten tanssiryhmät. Yleisöllä on mahdollisuus kokeilla flamencoa, bollywoodia ja lavista.

Tanssin iltapäivässä kuvataan yhdessä myös Koko Suomi tanssii -haastevideo. Tule mukaan!

Kaupunkipäivän vieton päättävät kaiken kansan toritanssit tangokuningas Marco Lundbergin tahdittamana.

Piknik-Nuokkari Kouvolan kaupungintalon puistossa klo 14-18

Kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa tämän avoimen ja ilmaisen puistotapahtuman.
Luvassa on mm. graffamaalausta, Dj Osku soittaa musaa, räppiesitys (The Shooters), kahvia ja pikkupurtavaa, pelejä ja puuhastelua, yhdessäoloa.

Opastetut kierrokset kaupungintalolla

la klo 12.30 ja 13.30
Kaupungintalon opastetut kierrokset, Kouvolan matkailuoppaat ry. Kokoontuminen kaupungintalon E-oven edessä.

Ceilidh goes Kouvola!

la 17.00 alkaen kaupungintalon juhlasali
Kouvola-päivän jälkiruoaksi koko perheen musiikin ja ryhmätanssien illanvietto skottilaisella marinadilla Kymenlaakson tapaan. Aiempaa tanssitaustaa ei tarvita, kaikki pääsevät mukaan selkeän vaiheittaisen opetuksen kautta. Livetanssibändissä kuullaan useissa eri kokoonpanoissa vaikuttavia nuoria muusikoita ja tanssien väleissä esiintymässä mm. harmonikkamestari Marko Könönen yhtyeineen, kitaristi-laulaja-lauluntekijä Onni Rajaniemi, viulisti Veera Kuisma ja pianisti Anton Uotila.

Maksuttomia bussireittejä sekä opastettuja bussiretkiä etelän ja pohjoisen alueille

Bussit kuljettavat ilmaiseksi lauantaina 13.5. kaupunkipäivän viettoon keskustaan Anjalasta, Elimäeltä, Jaalasta ja Valkealasta klo 9 ja takaisin samaa reittiä klo 17.15. Kyytiin pääsee myös matkan varrelta. Katso tarkemmat aikataulut ohjelmasta.

Voit myös osallistua maksuttomille opastetuille bussiretkille, jotka starttaavat Salpakeskuksen edestä klo 10. Eteläisellä ja pohjoisella reitillä tutustutaan kotikaupunkiin kolmen tunnin ajan kierrellen laajalla alueella Jaalaa, Vuohijärveä, Sippolaa, Anjalaa ja Elimäkeä myöten. Neljälle bussikierroksille mahtuu mukaan yhteensä 200 henkilöä eikä niille tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Retken aikana Kouvolan matkailuoppaat kertovat kohteiden historiasta, nykypäivästä ja erikoispiirteistä. Retkien aikana pidetään virkistystauko - eteläisellä reitillä Anjalan Nuorisokeskuksessa ja pohjoisella reitillä Verlassa.

Höyryjuna Ukko-Pekka

Kouvolassa majaileva höyryjuna Ukko-Pekka on liikenteessä Kouvola-päivillä alla olevan aikataulun mukaan.

pe 12.5.:
16.10 Kouvola, 16.43 Vuohijärvi
17.05 Vuohijärvi, 17.40 Kouvola

la 13.5.
11.10 Kouvola, 11.36 Kaipiainen
12.10 Kaipiainen, 12.37 Kouvola

13.00 Kouvola, 13.33 Vuohijärvi
13.55 Vuohijärvi, 14.30 Kouvola

Höyryveturimatkat Kouvola-päivänä - aikataulut ja hinnat

Pentsojan Ryhmäpuutarhaan tutustuminen klo 12-14

Osoitteessa Reivinronni 1 opastettu kierros la klo 12-14. Toivo Blomberg,
puh. 040 831 0000. www.kouvola.fi/ryhmapuutarha

OPn Tubepäivä Hansassa klo 11–15

Mukana Deata, Wildeem, MiskaMH ja A-lapset. Tervetuloa Meet&Greet -pisteelle sekä nappamaan aloittelevan tubettajan kuvausvinkit workshopista. Lisäksi tapahtumassa keskustellaan nuorten arkeen liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Aikuisille tietoiskuja tubettamisesta puolen tunnin välein sekä tietoa nuorten pankkipalveluista. Seuraa ja jaa tunnelmia somessa hashtagilla #OPxTubecon. Lue lisää: uusi.op.fi/tubecon

Muoti- ja liikuntatapahtuma, Kuusankoskitalon ulkonäyttämö klo 12–15

Juontajana toimittaja-juontaja Joanna Kuvaja. Muotinäytös, liikuntanäytöksiä ja lajiesittelyjä. Mahdollisuus kokeilla erilaisia urheilu- ja liikuntamuotoja, joita Kouvolassa voi harrastaa, esim. lavis, kahvakuula, jenkkifutis, golf, itsepuolustuslajit sekä jalkapallo. Alueella myös speedway-kalustoesittely, Mukana Timo Lahti ja Tero Aarnio. Sateen sattuessa tapahtuma järjestetään sisätiloissa Kuusankoskitalossa. Vapaa pääsy!

Kouvola-päivä tehdään yhdessä

Kouvola-päivän koordinoinnista kaupungin puolesta vastaa konsernipalvelujen viestintä. Tapahtumaa järjestämässä ovat myös kaupungin eri palvelut, Kouvolan Ydinkeskusta ry, Kouvolan matkailuoppaat ry, OP Kymenlaakso, Kouvolan City ry, Parik-säätiö, Tykkimäen sirkuskoulu, Kuusankosken yrittäjät ry ja Kuusaan Kuntoilevat Naisyrittäjät ry, Känkkärän Kannattajat sekä muita yhteistyötahoja.

Kouvola-päivän ohjelmaliite jaetaan keskiviikkona 10.5.2017 PK-lehden välissä jokaiseen kotiin. Ohjelma löytyy kaupungin nettisivuilta www.kouvola.fi/kouvolapaiva. Lisäksi tietoa kaupungin Facebook-sivuilta.

Lisätietoja:
Anne Käki, viestintäpäällikkö p. 020 615 8173 tai
Eeva Forsman, tiedottaja p. 020 615 7000
viestinta(a)kouvola.fi

Yhteystiedot:

Kouvolan kaupunki
Viestintä
Torikatu 10
45100 Kouvola
viestinta(at)kouvola.fi

Liitteet

Kouvola-päivän ohjelma 2017 [pdf, 530 KB]