+
-+ Tulosta

Kouvola-päivä

Kouvola-päivä tarjoaa kaikenikäisille kaupunkilaisille mahdollisuuden osallistua mukavissa merkeissä tapahtumiin ja tutustua monipuolisten ohjelmien kautta eri alueisiin, tiloihin, palveluihin ja toimijoihin. Vuodesta 2010 alkaen Kouvola-päivää on juhlittu vuosittain aina toukokuun alussa.

Kouvola-päivä 2017

Kouvola viettI tänä vuonna 8-vuotispäiväänsä mukaillen Suomi 100 -juhlavuoden teemaa "Yhdessä". Tapahtumat keskittyIvät lauantaille 13.5.2017 pääosin keskustaan Kouvolan Kauppatorille ja Kuusankoskitalolle. Perjantaina 12.5.2017 järjestettiin perinteinen kulttuuripalkintojuhla ja Nuori Kouvola -palkintotilaisuus sekä ohjelmallisia tilaisuuksia ikäihmisille.

Katso Kouvola-päivän 2017 kuvagalleria!

Perjantaina 12.5.

Lääninpuiston muistopuualueelle istutettiin itsenäisen Suomen juhlavuoden kuusi koululaisten ja kaupungin viranhaltijoiden yhteistyönä. Paikalla oli n. 70 henkeä.

Kulttuuripalkinnon sai tänä vuonna kulttuurineuvos Eero Niinikoski ja Nuori Kouvola -palkinnon opiskelija Iiro Palosara.

Keskustan yrittäjät pystyttivätt pop-up -myyntipisteitä kauppakeskus Manskiin ja Hansaan.

Ikäihmisille järjestettiin ohjelmaa Kuusankosken ja Inkeroisten hyvinvointiasemilla.

Lasten Lauantai klo 10-13 kauppatori

Keskustaan toi vipinää jo perinteinen Lasten Lauantai. Ohjelmassa olivat Satubaletti Pikkuballeriinan kevätänäytös, Päiväkoti Aarresaari, PKMO:n nuorisopuhallinorkesteri, Kirjastokissa Villi-Rillin satutuokio, Kouvolan Teatterin Peppi Pitkätossu sekä Tykkimäen sirkuskoulun esitys. Mukana menossa oli myös Dinosaurus Kääkki, joka aikoo osallistua 100 vuotiaan Suomen kunniaksi 100 liikuntatapahtumaan tänä vuonna. Torikadulla oli lisäksi Kirjastoauto Regina, KymiSunin vene, Tykkimäen Sirkuskoulun työpaja sekä Pomppulinna ja pelipiste.

Lasten Lauantain järjestää vuosittain Kouvolan Ydinkeskusta ry.
Lisätiedot: www.kouvolanydinkeskusta.fi

Pyöräilykauden avaus klo 12.30

Kevään pyöräilykausi ja Fillariralli käynnistettiin ohjelman kera Kauppatorilla. Pyörävaelluskortteja jaettiin ahkerasti ja ensimmäisen leiman siihen sai Kouvolan Kaupungin pisteeltä.. Pyörävaelluksessa on tänä vuonna 22 eri leimauspistettä aina Tuohikotista Iittiin ja Hurukselaan. Aikaa kerätä leimoja on 13.5.-31.8.2017.Osallistu ja voita pyöräilyaiheisia palkintoja!

Tanssin iltapäivä kauppatorilla klo 13 alkaen

Ohjelma Kauppatorilla jatkui lauantaina tanssin iltapäivän merkeissä. Lavalla nähtiin Flamenco-tanssiryhmä, Tanssiryhmä Cougars, Kasareikka kansantanssiryhmä, sekä Studio Move UP Latin Show tanssiryhmä ja Studio Dance Pit´n nuorten tanssiryhmät. Yleisöllä oli mahdollisuus kokeilla flamencoa, bollywoodia ja lavista.

Tanssin iltapäivän päätteeksi kuvattiin yhdessä myös Koko Suomi tanssii -haastevideo.

Kaupunkipäivän vieton päättivät kaiken kansan toritanssit tangokuningas Marco Lundbergin tahdittamana.

Piknik-Nuokkari Kouvolan kaupungintalon puistossa klo 14-18

Kaupungin nuorisopalvelut tarjosi tämän avoimen ja ilmaisen puistotapahtuman, jossa voi mm. harrastaa graffamaalausta, Dj Osku soitti musaa, räppiesitys (The Shooters), oli kahvia ja pikkupurtavaa, pelejä ja puuhastelua, yhdessäoloa.

Opastetut kierrokset kaupungintalolla

la klo 12.30 ja 13.30
Kaupungintalossa järjestettiin opastetut kierrokset (Kouvolan matkailuoppaat ry.)

Ceilidh goes Kouvola!

la 17.00 alkaen kaupungintalon juhlasali
Kouvola-päivän jälkiruoaksi voi nauttia perheen musiikin ja ryhmätanssien illanvietosta skottilaisella marinadilla Kymenlaakson tapaan. Mukaan tanssiin pääsi selkeän vaiheittaisen opetuksen kautta. Livetanssibändissä kuultiin useissa eri kokoonpanoissa vaikuttavia nuoria muusikoita ja tanssien väleissä esiintyivät mm. harmonikkamestari Marko Könönen yhtyeineen, kitaristi-laulaja-lauluntekijä Onni Rajaniemi, viulisti Veera Kuisma ja pianisti Anton Uotila.

Maksuttomia bussireittejä sekä opastettuja bussiretkiä etelän ja pohjoisen alueille

Bussit kuljettivat ilmaiseksi lauantaina 13.5. kaupunkipäivän viettoon keskustaan Anjalasta, Elimäeltä, Jaalasta ja Valkealasta klo 9 ja takaisin samaa reittiä klo 17.15. Bussien käyttö jäi hyvin vähäiseksi, vain muutama matkustaja nousi kyytiin.

Maksuttomille opastetuille bussiretket olivat suosittuja. Ne starttisivat Salpakeskuksen edestä klo 10. Eteläisellä ja pohjoisella reitillä tutustuttiin kotikaupunkiin kolmen tunnin ajan kierrellen laajalla alueella Jaalaa, Vuohijärveä, Sippolaa, Anjalaa ja Elimäkeä myöten. Neljällä bussikierroksilla oli mukana yhteensä 140 henkilöä.

Retken aikana Kouvolan matkailuoppaat kertoivat kohteiden historiasta, nykypäivästä ja erikoispiirteistä. Retkien aikana pidettiin virkistystauko - eteläisellä reitillä Anjalan Nuorisokeskuksessa ja pohjoisella reitillä Verlassa.

Höyryjuna Ukko-Pekka

Kouvolassa majaileva höyryjuna Ukko-Pekka oli liikenteessä Kouvola-päivinä.

Höyryveturimatkat Kouvola-päivänä - aikataulut ja hinnat

Pentsojan Ryhmäpuutarhaan tutustuminen klo 12-14

Penttsojan ryhmäpuutarhan opastetulle kierrokselle osallistui 20 tonteista ja mökeistä kiinnostunutta kävijää.
Osoite Reivinronni, yhteyshenkilö Toivo Blomberg, puh. 040 831 0000. www.kouvola.fi/ryhmapuutarha

OPn Tubepäivä Hansassa klo 11–15

Tubepäivään osallistui päivän aikana n. 400 nuorta ja heidän vanhempiaan. Mukana olivat Deata, Wildeem, MiskaMH ja A-lapset. Aloittelevan tubettajan kuvausvinkit sai workshopista. Lisäksi tapahtumassa keskusteltiin nuorten arkeen liittyvistä ajankohtaisista aiheista. Aikuisille tietoiskuja tubettamisesta oli puolen tunnin välein sekä tietoa nuorten pankkipalveluista. Lue lisää: uusi.op.fi/tubecon

Muoti- ja liikuntatapahtuma, Kuusankoskitalon ulkonäyttämö klo 12–15

Tapahtumaan osallistui n. 350 henkilöä. Juontajana toimittaja-juontaja Joanna Kuvaja. Ohjelmassa ol muotinäytös, liikuntanäytöksiä ja lajiesittelyjä ja mahdollisuus kokeilla erilaisia urheilu- ja liikuntamuotoja, joita Kouvolassa voi harrastaa, esim. lavis, kahvakuula, jenkkifutis, golf, itsepuolustuslajit sekä jalkapallo. Alueella oli myös speedway-kalustoesittely, mukana Timo Lahti ja Tero Aarnio.

Kouvola-päivä tehdään yhdessä

Kouvola-päivän koordinoinnista kaupungin puolesta vastaa konsernipalvelujen viestintä. Tapahtumaa olivat v. 2017 järjestämässä myös kaupungin eri palvelut, Kouvolan Ydinkeskusta ry, Kouvolan matkailuoppaat ry, OP Kymenlaakso, Kouvolan City ry, Parik-säätiö, Tykkimäen sirkuskoulu, Kuusankosken yrittäjät ry ja Kuusaan Kuntoilevat Naisyrittäjät ry, Känkkärän Kannattajat sekä muita yhteistyötahoja.

Kouvola-päivän ohjelmaliite jaettiin PK-lehden välissä jokaiseen kotiin. Ohjelma julkaistiin kaupungin nettisivuilta www.kouvola.fi/kouvolapaiva. Lisäksi tietoa sai kaupungin Facebook-sivuilta.

Lisätietoja:
Anne Käki, viestintäpäällikkö p. 020 615 8173 tai
Eeva Forsman, tiedottaja p. 020 615 7000
viestinta(a)kouvola.fi

Yhteystiedot:

Kouvolan kaupunki
Viestintä
Torikatu 10
45100 Kouvola
viestinta(at)kouvola.fi

Liitteet

Kouvola-päivän ohjelma 2017 [pdf, 530 KB]