+
-+ Tulosta

Mülheim an der Ruhr sijaitsee Saksan luoteisosassa, Ruhr-joen varrella lähellä Esseniä ja Düsseldorfia Ruhrin alueen kaakkoisosassa.

 • Asukkaita kaupungissa on noin 170 000 ja heistä noin 10 % (7.107) on maahanmuuttajia ja siirtolaistaustaisia. Mülheimissa asuu ihmisiä noin 130 eri kansallisuudesta.
 • Mülheimin kaupunkialue on kooltaan 9 129 ha ja yli puolet kaupungista koostuu metsä- ja viheralueista. Vesi on keskeinen teema kaupungissa. Ruhrin joki virtaa kaupungin halki 14 km leveänä sinisenä nauhana vihreässä maisemassa.
 • Elinkeinoelämää hallitsevat voimalaitos-, rakennus-, metalli-, koneenrakennus-, polttoaine-, kemian, elektroniikka-, auto- ja lentokoneteollisuus, kaapelituotanto sekä panimo- ja elintarviketeollisuus, kauppa ja palvelut.

Mülheim an der Ruhr oli entisen Kuusankosken kaupungin ystävyyskaupunki vuodesta 1972.

Kaupungin nähtävyyksiä ovat mm.

  * viikingeiltä 800-luvulla suojamaan rakennettu linna Schloβ Broich,
  * keskiaikaiseen asuunsa kunnostettu vanha kaupunki Alstadt,
  * 780 vuotta sitten perustettu sistersiläinen nunnaluostari Kloster Saarn,
  * vuoden 1992 valtakunnallista puutarhanäyttelyä varten kunnostettu jokivarren puistoalue MüGa, jossa kesäisin pidetään ulkoilmakonsertteja ja teatteriesityksiä.

Mülheim an der Ruhr juhli vuonna 2010 yhdessä muiden Ruhrin alueen 53 kaupungin kanssa Euroopan Kulttuuripääkaupunkina.
RUHR.2010 - Euroopan Kulttuuripääkaupunki

Mülheimin keskustan tuntumassa sijaitseva linna Schloss Broich

Yhteystiedot

viestinta(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme