+
-+ Tulosta

Kansainvälinen Kouvola

Kouvola on Kymenlaakson maakunnan osana selkeästi osa Itämeren piirin liiketoimintakeskusta ja kehittyvää Pohjois-Euroopan talousaluetta.

Kouvolan seutu on hyvin saavutettava alue, joka yhdistää ja kokoaa eri toimijoita ja toimii logistisena keskuksena. Lisäksi Kymenlaakson maakunta on aktiivisesti kehittänyt yhteyksiään erityisesti läheisen Pietarin alueen ja Baltian maiden alueiden kanssa. Kaupungin tulevan kehityksen kannalta sijainti Helsingin ja Pietarin metropolien kehityskäytävällä on strategisesti keskeinen lähtökohta.

Kaupungin kansainvälistymiseen liittyvät merkittävät muutokset (maahanmuuttajat, investoinnit, globalisoitumisen haasteet, EU:n laajeneminen ja Venäjä), tulevat korostumaan tulevaisuudessa. Yritystoiminta globalisoituu, yliopisto- ja muu koulutustoiminta kansainvälistyy ja maahanmuuttajien määrä tulee kasvamaan. Venäjän taloudellisella kasvulla ja yhteistyön kehittymisellä lähialueiden kanssa on olennainen merkitys Kouvolan kehitykselle.

Kouvolan kansainvälinen sijainti:

  • tunti Venäjän rajalle (Vaalimaan raja-asema)
  • tunti Suomen suurimpiin vientisatamiin (Kotka ja Hamina)
  • puolitoista tuntia kansainväliselle lentokentälle (Helsinki-Vantaa)
  • suora rautatieyhteys Venäjän läpi Kiinaan asti (Trans-Siperian rautatie)

Maahanmuuttajat

Vuoden 2014 lopussa uuden Kouvolan väkiluku oli 86488, josta ulkomaan kansalaisia on 2344 (2,7 %). Maahanmuuttajien määrä on 2000-luvulla kasvanut, mutta edelleenkin Kouvolassa asuvien ulkomaan kansalaisten prosentuaalinen määrä on alle valtakunnan tason (3,6 %) ja pienempi kuin Kotkan (5,6 %), Lappeenrannan (3,9 %) tai Lahden (4,9 %).

Kouvolassa asuu 2344 ulkomaan kansalaista ja suurimmat ryhmät ovat:

  • venäläiset 659
  • virolaiset 388
  • somalit 283
  • thaimaalaiset 107
Palvelut maahanmuuttajalle

Yhteystiedot

viestinta(at)kouvola.fi

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme