+
-+ Tulosta

Kuntaliitos 2009

Valtioneuvoston päätöksellä (8.5.2008) Anjalankosken kaupunki, Elimäen kunta, Jaalan kunta, Kouvolan kaupunki, Kuusankosken kaupunki ja Valkealan kunta lakkautettiin ja tilalle perustettiin 1.1.2009 niiden nykyiset alueet käsittävä uusi kunta, joka otti käyttöönsä Kouvola -nimen ja kaupunki -nimityksen.

Uusi Kouvolan kaupunki sai yhdistymisavustusta yhteensä 13 240 000 euroa. Uusi kunta kuuluu valtion alue- ja paikallishallinnon sekä Euroopan unionin toiminnassa noudatettavien aluejakojen osalta samoihin tuomiopiireihin ja hallintoalueisiin kuin vanha Kouvolan kaupunki.

Uuden kunnan perustamisen tavoitteena oli kunta- ja palvelurakenteen vahvistaminen Pohjois-Kymenlaaksossa yhdistämällä kuuden kunnan voimavarat vuoden 2009 alusta. Tavoitteena oli uusi elinvoimainen kunta, joka kykenee saamaan alueen väestökehityksen positiiviseksi sekä turvaamaan palveluiden saatavuuden ja laadun.

Yhdistymisselvitys luovutettiin kunnille ja julkaistiin internet-sivulla 27.9.2007. Yhdistymisselvitys koostuu kolmesta osasta: selvitysosasta, hallinnon ja palvelujen järjestämissopimuksesta sekä liiteosasta, johon on koottu selvityksen keskeistä tausta-aineistoa. Selvitys sisältää mm. seudun tähänastisen yhteistyön arvioinnin, strategisten tavoitteiden määrittelyn, yhteistyö-vaihtojen tarkastelun, kuntakohtaisen analyysin sekä selvitysmiehen suositukset.

Hallinnon ja palvelujen järjestämissopimuksen päivitys hyväksyttiin va.järjestelytoimikunnan kokouksessa 15.5.2008 § 78.
Hallinnon ja palvelujen järjestämissopimus [pdf, 5 MB] (vers. 15.5.2008)
Järjestämissopimus, selvitysosa [pdf, 7 MB]

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme