+
-+ Tulosta

Tietoa Kouvolasta

Kouvola on noin 86 000 asukkaan kaupunki Kymenlaaksossa. Vuonna 2009 Elimäki, Anjalankoski, Jaala, Kouvola, Kuusankoski ja Valkeala liittyivät yhteen ja muodostivat uuden Kouvolan.

Asuinalueet Historia Kansainvälinen Kouvola Kaupunkistrategia Kuntaorganisaatio Sijainti Talous Tilastotietoa Valokuvia

Kouvolassa kaupunki ja maaseutu elävät rinnatusten. Alueen läpi mutkitteleva Kymijoki palvelee maailman suurimpiin kuuluvia metsäteollisuuden yrityksiä ja antaa seudun väestölle työtä ja oman leimansa maisemaan.

Toinen vähintäänkin yhtä vahva liikenteellinen elementti on rautatie, onhan Kouvola Euroopasta Aasiaan johtavan Trans-Siperian radan läntinen päätepiste ja Suomen ehkäpä merkittävin risteysasema. Pietarista tuleva Allegro-junan ensimmäinen pysähdyspaikka on Kouvolassa. Liikenteellisesti alue sijoittuu valtateiden 6 ja 15 varrelle. Matka Kouvolasta pääkaupunkiseudulle taittuu junalla reilussa tunnissa.

Kouvolassa luonto tarjoaa eteläisen Suomen parhaita ulkoilu- ja mökkimaastoja vapaa-ajan virkistyskäyttöön. Alueella on Repoveden kansallispuisto. Lisäksi Kouvolassa on Suomen suurimpiin kuuluva Vekaranjärven varuskunta ja Utin jääkärirykmentti.

Yhteystiedot

viestinta(at)kouvola.fi
puh. 020 61511

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme