+
-+ Tulosta
Suomi 100 -tunnus

Mukaan järjestämään juhlaohjelmaa

Juhlavuotta rakennetaan ja vietetään teemansa mukaisesti yhdessä. Päästäkseen mukaan viralliseksi juhlaohjelman järjestäjäksi, täytyy hanketta ehdottaa kansalliseen Suomi 100 -ohjelmaan.

Ohjelmaan mukaan hyväksyminen on myös ehtona Suomi 100 -tunnuksen käytölle ja paikallisen rahoituksen hakemiseen Kymenlaakson liitolta. Juhlaohjelmaa voi järjestää kuitenkin myös epävirallisesti ilman Suomi 100 -ohjelmassa mukana oloa.

Onko esimerkiksi sinulla, yhdistykselläsi, seurallasi tai yritykselläsi idea juhlavuoden ohjelmasta, jonka voisi liittää Suomi 100 -ohjelmaan? Kuka tahansa voi ehdottaa hanketta Suomi 100 -ohjelmaan. Haku on nyt käynnissä ja mukaan voi hakea syksyyn 2017 saakka. Ohjelmaan haetaan mukaan hankkeen nettisivuilla olevalla verkkolomakkeella. Mukaan hyväksytyille hankkeille ilmoitetaan asiasta sähköpostitse. On hyvä ottaa huomioon, että hakemuksen käsittely voi kestää jopa joitakin kuukausia.

Ohjelmaidea voi olla vaikkapa tapahtuma, seminaari, koulutussarja, teko, näyttely tai teos. Jos ohjelmaidea täyttää Suomi100finland - hankkeen määrittelemät perusedellytykset, se pääsee osaksi Suomi100 - ohjelmaa ja saa oikeuden käyttää Suomi100 - tunnuksia. Ohjelmaan hyväksyminen tarkoittaa, että hanke voi käyttää Suomi100 – viestintätunnuksia ja, että se on hakukelpoinen hakemaan paikallista hankerahoitusta Kymenlaakson liitolta.

Hankkeen mukaan hyväksymisen kannalta keskeistä on:

  • hankkeen sisältö tapahtuu valtaosin vuonna 2017
  • yhdessä-teema on tekemisen tavan ja sisällön ytimessä
  • yhteys itsenäiseen Suomeen tulee selkeästi esiin
  • jos tapahtuma on vuosittain toistuva, vuoden 2017 tapahtumalla on erityinen juhlavuoden teeman mukainen sisältö (Suomi 100 vuotta, Suomi nyt (2017) tai Suomen tulevaisuus)

Tarkemmat hakuohjeet löytyvät täältä.

Ennen hakemista kannattaa tutustua ensin hakemisen edellytyksiin sekä ohjelmaan liittymisen sopimukseen. Hankkeiden rahoitus on pääosin toimijoiden omalla vastuulla, mutta kansalliseen Suomi100-ohjelmaan mukaan hyväksytyt hankkeet voivat lisäksi hakea pienehköjä paikallisia avustuksia Kymenlaakson liitolta.

Juhlaohjelmaa voi järjestää myös ns. epävirallisesti hakematta mukaan Suomi100 -ohjelmaan. Tällöin ei kuitenkaan saa käyttää Suomi 100 tunnusta, eikä voi hakea avustusta Kymenlaakson liitolta. Kouvolan kaupungin jakamat yhteisöavustukset, jossa ei edellytetä Suomi 100 -ohjelmassa mukana oloa, ovat haettavissa kahdessa erässä. Ensimmäinen hakuaika on 15.9.-15.11.2016 ja toinen haku 1.3.-30.4.2017.

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme