+
-+
Suomi 100 -tunnus

Suomi 100 vuotta -juhlavuosi Kouvolassa

Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa vietetään valtakunnallisesti vuonna 2017 teemalla "Yhdessä". Myös Kouvolan kaupunki järjestää runsaasti mielenkiintoista ohjelmaa ja juhlavuoden tapahtumat täydentyvät vuoden 2017 aikana. Valmisteluja on koordinoinut monialainen Suomi 100 -työryhmä. Perinteitä ja ohjelmaa on kaiken ikäisille.

Kouvolan Suomi 100 -yhteisöavustukset olivat haettavina 1.3.-30.4.2017.
Hakukriteerit ja -ohjeet [pdf, 125 KB]

Ohjelmaa lapsille ja nuorille

Kouvolassa juhlavuosi käynnistyi perinteisellä Uuden vuoden perhejuhlalla uudenvuodenaattona Kuusankoskella. Lapset ja nuoret jatkavat juhlintaa helmikuussa Suomi 100 -teeman sävyttämillä Lasten Kulttuuriviikoilla.

Päiväkodeissa ja kouluissa juhlavuosi näkyy pitkin vuotta ja huipentuu itsenäisyyspäiväjuhlaan kaupungintalolla eskari-ikäisille sekä kaikkien peruskoululaisten yhteisjuhlaan Kouvolan jäähallissa. Nuorisolle on luvassa juhlavuoden ohjelmaa etenkin nuorisotyön viikolla lokakuussa.

Koko vuosi kulttuuria ja tapahtumia

Kulttuuripalvelut, muun muassa museot, kirjastot ja kansalaisopisto järjestävät lukuisia Suomi 100 -juhlatapahtumia kouvolalaisille.

Poikilo-museot tuovat taidemuseossa ja kaupunginmuseossa esille peräti kolme juhlavuoteen liittyvää näyttelyä. Syksyn Sirpaleita suomalaisuudesta -näyttely kokoaa useita harvoin nähtyjä teoksia Kouvolaan, kuten kuuluisan Ilja Glazunovin presidentti Kekkosen muotokuvan.

Yksi kesän 2017 kohokohdista on ainutlaatuinen Kymijoki Suomen Taiteessa -juhlanäyttely Kuusankoskitalon galleriassa. Näyttelyssä on esillä Kymijoki-aiheisia taideteoksia vuosilta 1837–1939.


Kirjastoissa kuljetaan kirjallisuuden matkassa läpi Suomen itsenäisyyden kuukausittain vaihtuvin teemoin ja päätapahtumia ovat kirjailijavierailut pääkirjastossa. Kouvolan kirjastoissa vietetään koko kansan itsenäisyyspäivän "etkoja" yhdessä järjestöjen ja yhdistysten kanssa.

Kansalaisopisto järjestää keväällä mm. Suomen askeleet -kansalaiskeskustelun helmikuussa, Ultima Thule -Suomi 100 vuotta -juhlagaalan huhtikuussa sekä luentoja vuoden varrella.

Liikunnan unelmavuosi 2017

Kouvola on mukana valtakunnallisessa Liikunnan unelmavuodessa 2017, joka on osa Suomi 100- juhlavuoden ohjelmaa.liikkuvakouvola.fi -sivusto kokoaa yhteen Kouvolan aktiiviset liikuntatoimijat ja esittelee Kouvolan liikuntamahdollisuuksia sekä jakaa uusia ideoita liikunnan lisäämiseksi. Kaupungin "Aina löytyy syitä liikkua"-kampanja kulkee juhlavuoden teeman rinnalla.

Juhlailmettä viheralueilla

Ensi keväänä kaupungin viheralueita Kymenlukon sekä Kymenlaakson ja Kuusaantien risteyksen alueilla kaunistaa "Sinivalkoinen silmä" -kukkaistutukset – 8000 tulppaani- ja krookussipulia istutettiin syksyllä 2016 juhlavuoden kunniaksi. Osana Suomi 100 -ohjelmaa juhlavuoden "Tulevaisuuden kuusi" -muistopuu istutetaan yhdessä koululaisten kanssa Lääninpuistoon. Toukokuun Siisti Siti -tapahtuma huomioi myös juhlavuoden teeman.

Kouvolan tapahtumat on koottu yhteenvedoksi, jota päivitetään pitkin vuotta:
Suomi 100 -ohjelmaa Kouvolassa [pdf, 427 KB]

Tehdään yhdessä!

#Suomi100 kutsuu tekemään yhdessä

kymenlaaksonyt.fi

meidankymenlaakso.fi

Lue lisää:

Suomi100.fi - kansalliset hankesivut

Suomi 100 Kymenlaakson liitto

Tule mukaan järjestämään juhlaohjelmaa!

Lue lisää apurahan hakemisesta

Suomi 100 – juhlavuoden yhteisöavustukset

Tutustu avustuskriteereihin ja hakuohjeisiin kaupungin nettisivuilla: www.kouvola.fi/suomi100.