+
-+ Tulosta

Viheralueet voimanlähteenä

Metsät, polut, puut, pensaat, kukkaistutukset ja puistot ovat viheralueita, jotka lisäävät asukkaiden viihtymistä Kouvolassa. Ympäristöt pidetään siisteinä. Kouvolassa on mahdollisuus harrastaa lähellä luontoa ja monipuolisesti. Kymijoen rannoille ja metsiin on rakennettu ulkoilureittiverkostoja. Lisääntyvien vapaa-ajan harrastusten myötä Kouvolaan on syntynyt uutta yritystoimintaa.

Asukkaiden osallistuminen viheralueiden suunnitteluun ja kunnossapitoon on lisääntynyt vuorovaikutteisten sähköisten välineiden avulla. Kouvolan viheralueohjelmaa varten on kerätty tietoa erilaisilta viheralueiden käyttäjiltä, jolloin viheralueiden ylläpitoa ja käyttöä on voitu suunnitella paremmin eri käyttäjäryhmien tarpeita vastaaviksi. Eri-ikäisille asukkaille on yhteisiä alueita. Puistot toimivat kohtaamisen paikkoina.

Aktiivinen ja liikunnallinen elämäntapa sekä ekologiseen liikkumiseen liittyvät trendit ovat kasvaneet. Liikuntaa voi harrastaa vaikka nettiohjauksella ja siihen liittyy usein myös virtuaalitodellisuuden pelejä. Kaupunki vastaa vapaa-aikapalveluiden tuottamisesta yhdessä yksityisten toimijoiden ja yhdistysten kanssa.

Nuorten ajankäyttö Kouvolassa 2030

Nuoret suosivat jakamistaloutta, yhteiskäyttöä, -omistusta ja vuokraamista. Vapaa-ajan määrä on lisääntynyt. Osa-aikatyö on monelle tietoinen valinta. Vapaa-ajan ja työelämän raja on hämärtynyt. Osalle nuorista luonto on tärkeä, mutta toisilla ei ole sidosta luontoon. Nuoret eivät miellä luontoa perinteisten ulkoiluharrastusten, kuten retkeilyn, marjastuksen ja sienestyksen kautta. Nuorten arvostama vapaa-aika täyttyy yhä enemmän organisoiduista harrastuksista ja kaupungilla hengailusta.

Nuorten suorat vaikuttamistavat muuttavat edustuksellista demokratiaa. Nuoret toimivat sekä järjestäytyneesti että järjestäytymättömästi erilaisissa verkostoissa. Myös kaupungin nuorisotyö on siirtynyt yhä enemmän verkkoon ja nuorisotyöntekijöitä voi tavata paikasta riippumatta.

Kerro mielipiteesi vapaa-ajasta Kouvolassa 2030Nimimerkki:*

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme