+
-+ Tulosta

Kaupungin keskusta-alueelle on keskitetty kalliita, harvoin tarvittavia ja erityisosaamista vaativia palveluja. Samalla palveluja on monilta osin yhdistetty samoihin tai toisiaan lähellä oleviin kiinteistöihin. Kaupunkikeskustan palvelut ovat laajentuneet ja monipuolistuneet. Vapaista liiketiloista ja asunnoista on kova kysyntä. Myös keskusta-alueen ulkopuolisiin hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella sijaitseviin aluekeskuksiin on muodostunut julkisten, yksityisten ja kolmannen sektorin palvelukeskittymiä. Näissä kohtaamis-, tapahtuma- ja toimintakeskuksissa erityisesti pienten yrittäjien palvelut ovat lisääntyvät, vaikka monia palveluja on korvattu ja täydennetty sähköisillä ja liikkuvilla palveluilla. Palvelujen lisääntyminen on synnyttänyt uusia työpaikkoja ja vilkastuttanut aluekeskusten asuntorakentamista.

Verkostot ja sähköiset palvelut

Sähköiset palvelut ovat monille ensisijaisia, koska ne mahdollistavat ajasta ja paikasta riippumattoman asioinnin. Verkostomaisen yhteistyön avulla erityyppiset palvelut ovat koko ajan saatavilla. Verkostoja hyödynnetään kaupankäynnissä, resurssien jakamisessa ja monenlaisessa vuorovaikutuksessa. Kaupunki toimii palvelualustana eri palveluntuottajille. Kuntalaiset hyötyvät vaikuttavista, itsepalveluun ja ennaltaehkäisyyn kannustavista digitaalisista palveluista. Kuntalaiset myös aktiivisesti osallistuvat palveluiden kehittämiseen.

Yhteiset innovaatioalustat

Kaupunki tarjoaa muitakin erilaisia innovaatioalustoja, jotka ovat uusien tuotteiden, palvelujen ja markkinoiden kehittämistä mahdollistavia työympäristöjä. Alustojen kautta koko kaupunkiyhteisö on yhdessä synnyttänyt lukuisia uusia palveluja, ratkaisuja ja liiketoimintaa ja siten parantanut kaupungin vetovoimaisuutta ja elinvoimaa. Kouvola kannustaa ja tukee asukkaita ideointiin, ideoista kokeiluihin ja kokeiluista valmiisiin uusiin palveluihin. Ekologisuus yhdistettynä teknologiaan ja palvelumuotoiluun on tuottanut älykkäitä palveluratkaisuja, joissa käyttämisen vaivattomuus ja käyttäjänäkökulma korostuvat.


Kommenttisi palveluista Kouvolassa 2030Nimimerkki:*

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme