+
-+ Tulosta

Luonto ja ympäristö Kouvolassa 2030

Kouvola tunnetaan luonnonläheisenä ja ympäristöystävällisenä kaupunkina. Vaikka asuminen on keskittynyt keskustaan ja aluekeskuksiin, niin haja-asutusalueilla on mahdollisuus asua luonnonläheisesti. Luontomatkailu mm. Repovedellä on kasvattanut edelleen suosiotaan ja lisännyt myös luontoon liittyvää elinkeinotoimintaa. Lähiruoka ja siihen liittyvä elinkeinotoiminta jatkaa kasvuaan.

Ilmastonmuutos ja monimuotoinen luonto

Ilmaston lämpeneminen on kasvattanut kouvolalaisten tietoisuutta ja vastuuta omasta ympäristöstä. Ilmaston ääri-ilmiöt ovat lisääntyneet ja rajuihin myrsky- ja tuulihaittoihin on varauduttava. Metsien oikealla hoidolla pystytään sitomaan enemmän hiiltä ja osallistumaan biotalouden kehitykseen. Niityt, maisemapellot ja laiduneläinten käyttö niiden hoidossa lisäävät luonnon monimuotoisuutta.

Ympäristöystävällinen toiminta

Energiatehokas asuminen, joukkoliikenteen lisääntyminen, vastuullinen kuluttaminen, jakamistalous ja kierrätys ovat lisääntyneet merkittävästi ja edesauttavat kaupungin ympäristötavoitteiden saavuttamisessa. Myös ympäristöteknologiaan ja bioenergiaan liittyviä uusia yrityksiä on perustettu Kouvolaan.


Kerro kommenttisi luonnosta ja ympäristöstä Kouvolassa vuonna 2030Nimimerkki:*

Kouvola.fi käyttää evästeitä sivuston käytön helpottamiseksi ja käyttöä koskevien tilastojen keräämiseksi. Kun käytät tätä verkkosivua, hyväksyt evästeiden käytön ja tietosuojaselosteemme

Tietosuojaselosteemme